Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα κερδίζει ο Μέσι, θα χάνει ο Βαλβέρδε

Θα κερδίζει ο Μέσι, θα χάνει ο Βαλβέρδε

Καθόλου απλό για το «μυρμήγκι» να πάει πάνω από το «αστέρι»…

Το απολύτως προβλέψιμο συνέβη μετά τον αποκλεισμό σοκ της Μπαρτσελόνα από την Ρόμα, στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!  Τα μέσα της ενημέρωσης εξάντλησαν όλη την αυστηρότητά τους στοχεύοντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε και κανείς δεν ασχολήθηκε με την «απουσία» του Λίο Μέσι από τη ρεβάνς της Ρώμης!

Πως θα μπορούσε να γίνει άλλωστε και διαφορετικά; Είναι προδιαγεγραμμένη η μοίρα του προπονητή όπως και του παίκτη-βεντέτα και βρίσκει εφαρμογή και στα καλύτερα κλαμπ της ποδοσφαιρικής Ευρώπης όπως είναι η Μπάρτσα. Θα κερδίζει ο Μέσι και θα χάνει ο Βαλβέρδε! Το αντίθετο μην το περιμένετε να μας προκύψει ως σενάριο!

Προφανώς και δεν είναι καθόλου απλή η διαχείριση τέτοιας ήττας από την Μπαρτσελόνα. Δεν ξέρουμε αν ισχύουν τα όσα μάθαμε ότι έγιναν μετά το ματς της Ρώμης, αν δηλαδή την έπεσε ο Μέσι στον Ερνέστο με τη… βοήθεια του Πικέ. Τα διέψευσε ο Βάσκος αλλά ακόμη κι έτσι αν έχουν συμβεί τα πράγματα, ούτε κι αυτό μπορεί να μας ξενίσει, καθώς στις στιγμές της απογοήτευσης και μάλιστα της τόσο έντονης, μπορεί να ξεφύγει εύκολα ο έλεγχος.

Ωστόσο, το μόνο βέβαιο είναι ότι η Μπαρτσελόνα είχε στον πάγκο της τον Βαλβέρδε και στο πρώτο ραντεβού με την Ρόμα στο οποίο επικράτησε με 4-1, ενώ με τον Ερνέστο έχει πάρει το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο, όπως γινόταν και με τον Ολυμπιακό, αφήνοντας την Ρεάλ Μαδρίτης να παίζει για να συμπληρώνει το πρόγραμμα.

Ούτε κατηγορήθηκε για τις… αλλαγές που άργησε να κάνει ο Βαλβέρδε σε όλη αυτήν τη διαδρομή όπως και στο ματς με την Βαλένθια, όπου η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 2-1 και έσπασε ένα ρεκόρ που κρατούσε εδώ και 38 χρόνια, φτάνοντας στις 39 συνεχόμενες αγωνιστικές χωρίς ήττα, αφήνοντας με την ανάμνηση την προηγούμενη κάτοχο της επίδοσης Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το μέλλον του Βαλβέρδε στο Καμπ Νου αν και η Μπαρτσελόνα μας έχει δείξει ότι δεν ασπάζεται τη δική μας τη νοοτροπία μετά από τέτοιες αποτυχίες. Το μόνο που γνωρίζουμε από το πέρασμά του από τον Πειραιά είναι ότι ο Ερνέστο έχει όλα τα προσόντα ενός εξαιρετικού προπονητή. Και γνώση και δικαιοσύνη.

Στο μόνο που υστερεί είναι στη λάμψη, αφού αποφεύγει τις κάμερες και γενικώς τα φώτα της δημοσιότητας.  Μήπως στην ίδια μοίρα δεν βρίσκεται και ο Πεπ Γκουαρντιόλα μετά τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι από την Λίβερπουλ και μάλιστα με δύο ήττες; Θα τον διώξουν κι αυτόν, άσχετα αν η Σίτι δεν έχει ούτε Μέσι, ούτε  Πικέ;

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024