Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους των fund managers και νέους επιχειρηματίες που στηρίζονται από το πρόγραμμα, ενώ θα απευθύνει ομιλία με θέμα: «Το όραμα της Ελλάδας για την καινοτομία»

Στην ανοιχτή εκδήλωση του EquiFund, του ταμείου για καινοτόμες επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους χρηματοδότησης, θα βρεθεί τη Δευτέρα 16 Απριλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των 9 fund managers που στηρίζονται στο πλαίσιο του EquiFund και νέους επιχειρηματίες που στηρίζονται στο πλαίσιο του JEREMIE και του EquiFund.

Στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ομιλία του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με θέμα: «Το όραμα της Ελλάδας για την καινοτομία».

Οι υπόλοιπες ομιλίες

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν όλοι οι συντελεστές του προγράμματος τόσο από την μεριά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων με την συμμετοχή του διευθύνοντα σύμβουλου Πιέρ Λουίτζι Ζιλμπέρ, όσο και από την μεριά του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με την συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Αλέξη Χαρίτση, οι οποίοι εκπροσωπούν τους δύο θεμελιώδεις επενδυτές της πρωτοβουλίας EquiFund.

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες που εξασφάλισαν χρηματοδότηση μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης οι οποίες μαζί με επιτυχημένους επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για start-ups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρέχει το πρόγραμμα.

Κεντρικές ομιλίες αναμένονται και από διεθνείς ομιλητές όπως ο Χαβιέρ Πέρεθ Τενέσα Ντε Μπλοκ, ιδρυτής και πρώην CEO της eDreams ODIGEO και ο σύμβουλος ψηφιακής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Πολ Παπαδημητρίου ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός παρουσιαστής του συνεδρίου.

Οι στόχοι του προγράμματος

Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund) συστάθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) για να στηρίξει ερευνητές, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς φοιτητές, υφιστάμενους και νέους επιχειρηματίες και καινοτόμες και δυναμικές επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους υλοποίησης και χρηματοδότησης της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Από το υπουργείο Οικονομικών έχουν διατεθεί στο EquiFund 200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, από το ΕΙF 60 εκατ. ευρώ, ενώ η ΕΤΕπ, από το σχέδιο Γιούνκερ, συνεισφέρει με περίπου 40 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν και ιδιώτες με πρόσθετους πόρους.

Διαβάστε ακόμα:

EquiFund: «Ζεσταίνει» με μισό δισ. ευρώ τις επιχειρήσεις

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr