Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενας στρατός από αστυνομικούς για τη φύλαξη των πολιτικών

Ενας στρατός από αστυνομικούς για τη φύλαξη των πολιτικών

Οι εξαγγελίες για μείωση του αριθμού των αστυνομικών που φυλάνε υψηλά πρόσωπα έχει ακουστεί ουκ ολίγες φορές από όλες τις κυβερνήσεις

Η μείωση των αστυνομικών που υπηρετούν σε πολιτικά πρόσωπα πρωταγωνιστούσε στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα. Μετέπειτα, στην κυβέρνηση της πρώτη φορά Αριστεράς, όταν ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης προσέφερε μια κλούβα των ΜΑΤ στον Αλέξη Τσίπρα για τη φύλαξη του σπιτιού του στην Κυψέλη, εκείνος απάντησε: «Ασε, Γιάννη, δεν χρειάζεται».

Σήμερα, η Ηρώδου Αττικού σε καθημερινή βάση είναι αποκλεισμένη από κλούβες των ΜΑΤ και οι υπουργοί της κυβέρνησης χρειάζονται έναν μικρό στρατό από αστυνομικούς για την προσωπική τους ασφάλεια.

Υπολογίζεται ότι η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων της Ελληνικής Αστυνομίας έχει στη διάθεσή της περίπου 3.400 αστυνομικούς που υπηρετούν στη φύλαξη πολιτικών, δικαστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, περιφερειαρχών, καλλιτεχνών κ.τ.λ. Από αυτούς υπολογίζεται πως οι 1.180 υπηρετούν στη φύλαξη μελών της κυβέρνησης και πολιτικών προσώπων, οι 1.100 στη φύλαξη αρχηγών ξένων κρατών και διπλωματών και άλλοι 1.100 στη φύλαξη ευπαθών στόχων, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί έχουν διατεθεί και πάλι σε πολιτικά πρόσωπα.

Ετσι, από τους 3.400 αστυνομικούς, περίπου οι 1.800 απασχολούνται στη φύλαξη πολιτικών εν ενεργεία και πρώην.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024