Το ερώτημα «τι διαπραγματεύεται επιτέλους η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά;» διατύπωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος μετά τη δήλωση του Ζόραν Ζάεφ στο πρακτορείο ΜΙΑ.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, ότι «τα Σκόπια δεν συζητούν αλλαγή Συντάγματος ούτε όνομα για όλες τις χρήσεις, δηλαδή erga omnes», όλοι οι Έλληνες αναρωτιούνται για τα αποτελέσματα των συζητήσεων της ελληνικής αντιπροσωπείας με την αντίστοιχη των Σκοπίων.

«Περιμένουμε επιτέλους μια απάντηση», ανέφερε ο τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΥΠΕΞ: Αντιπολίτευση για τα μάτια του κόσμου

«Είναι απορίας άξιον» τονίζει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών ότι «μόλις πριν από δυο εβδομάδες ο τομεάρχης της ΝΔ, κ. Γ. Κουμουτσάκος, ενημερώθηκε επί σχεδόν τρεις ώρες από τον υπουργό Εξωτερικών για όλες τις εξελίξεις γύρω από το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, και τώρα διερωτάται δημοσίως, τι περιλαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις που κάνει η Αθήνα με τα Σκόπια; Κι’ αυτό ενώ ο ίδιος και το κόμμα του έχουν ενημερωθεί λεπτομερέστατα για τις ξεκάθαρες θέσεις που έχει η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση».

«Εάν, βέβαια, η ΝΔ θέλει να κάνει αντιπολίτευση για τα μάτια του κόσμου, χρησιμοποιώντας ως «επιχείρημά» της, τις δηλώσεις πρωθυπουργού άλλης χώρας -στην προκειμένη της ΠΓΔΜ- και όχι του έλληνα πρωθυπουργού και του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, είναι δική της υπόθεση» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

«Έτσι, όμως, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το μέγεθος της ανευθυνότητάς της στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων. Αλλωστε, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που πρωτοκλασάτο στέλεχός της δήλωνε ότι πιστεύει τον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και όχι τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Φαίνεται πως εκεί στην Πειραιώς «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.