Οι περισσότεροι λένε ότι μια εικόνα είναι ίση με χίλιες λέξεις, πόσο μάλλον όταν αυτή έχει να κάνει με το φαγητό που πρόκειται να φάει κάποιος. Οι περισσότεροι όταν ένα φαγητό έχει μια αντιαισθητική εικόνα ή απλά δεν είναι ωραία εμφανισιακά δεν πρόκειται να το φάνε, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε παιδιά.

Όσο πιο πολύχρωμα και ιδιαίτερα είναι τα φαγητά που τους βάζετε στο τραπέζι τόσο η όρεξη τους μεγαλώνει. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να εμπνευστείτε και να γίνετε ο «ζωγράφος» του φαγητού των παιδιών σας, κάποιους από αυτούς θα τους δείτε και παρακάτω.

Σουβλάκια σε χρώματα του ουράνιου τόξου

Χρησιμοποιείστε ξυλάκια από σουβλάκια και περάστε μέσα διάφορα ψητά λαχανικά. Να θυμάστε όσα περισσότερα λαχανικά με διαφορετικά χρώματα χρησιμοποιήσετε τόσο το καλύτερο.

Χρωματιστή φρουτοσαλάτα

Πάρτε όσα φρούτα έχετε στο σπίτι και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και βάλτε στη σειρά ανάλογα με το χρώμα τους.

Γιαούρτι σε ριγέ αποχρώσεις

Χρησιμοποιήστε μεγάλα ποτήρια και βάλτε μέσα στρώσεις από γιαούρτι, φρούτα και δημητριακά, όλα όσα πρέπει να έχει ένα καλό πρωινό για να ξεκινήσει κάποιος με ενέργεια την μέρα του.

Ζελές ουράνιο τόξο

Χρησιμοποιήστε διαφορετικές γεύσεις ζελέ και βάλτε το σε μικρά μπολάκια δημιουργώντας διαφορετικές στρώσεις από χρώματα.


Χρωματιστή πίτσα

Φτιάξτε ή αγοράστε ζύμη για πίτσα και βάλτε από πάνω όσα λαχανικά θα βάζατε μαζί με κάποια άλλα που ίσως το παιδί σας να μην τρώει τόσο εύκολα. Κόψτε τα σε κομμάτια και βάλτε τα στη σειρά για να δημιουργήσετε ένα πολύχρωμο αποτέλεσμα.


Να θυμάστε όσο περισσότερο το φαγητό σας μοιάζει με φωτογραφία που μπορεί να συναντήσουν τα παιδιά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο πιο εύκολο είναι να το φάνε.