Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία - Κινδύνεψαν χωριά [Βίντεο]

Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Κινδύνεψαν χωριά [Βίντεο]

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην Ηλεία φούντωσαν τα πύρινα μέτωπα, τα οποία απείλησαν χωριά, ενώ οι κάτοικοί τους απομακρύνονταν για να γλιτώσουν τις ζωές τους.

Μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο στην Ηλεία δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Οι 60 πυροσβέστες, που βρίσκονται στην περιοχή με 24 οχήματα, έδωσαν μάχη αργά το βράδυ της Κυριακής  για να προστατεύσουν τις οικίες των χωριών Σκιλλουντία και Νέα Σκιλλουντία από την πυρκαγιά που ξεκίνησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τη Φρίξα.

Στις προσπάθειές τους συνέδραμαν πεζοπόρο τμήμα, εργαζόμενοι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και της περιφερειακής ενότητας Ηλείας με μηχανήματα, καθώς και ιδιώτες με υδροφόρες.

Οι κάτοικοι των δύο χωριών απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία, προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανείς.

Μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση και η φωτιά, που προκάλεσε ζημιές σε ορισμένα σπίτια της περιοχής και απείλησε τα δυο χωριά, μετακινήθηκε σε χαράδρα.

Η ένταση του ανέμου ελαττώθηκε, αλλά οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενισχύοντας και τα μέτρα ανάσχεσης και πρόληψης γύρω από τις κατοικημένες περιοχές.

Τα μέτωπα της πυρκαγιάς

Νωρίτερα, η φωτιά μαίνονταν σε τρία μέτωπα, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας – Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, στις περιοχές Φρίξα, Σκιλλουντία και Καλυβάκια, που βρίσκονται απέναντι από την Αρχαία Ολυμπία.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Μπαλιούκος, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την φωτιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκυλλουντίας, ενώ στη Φρίξα έχει σταματήσει εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική».

Σε επιφυλακή η Αρχαία Ολυμπία

«Η φωτιά είναι ορατή από εδώ, αλλά είναι μακριά» τόνισε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, σημειώνοντας ωστόσο ότι «εμείς είμαστε σε επιφυλακή, διότι πνέουν ισχυροί και για αυτό, τόσο ο δήμος, όσο και η Πυροσβεστική έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024