Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ερυθρόλευκες «γοργόνες» ξαναγράφουν ιστορία!

Οι ερυθρόλευκες «γοργόνες» ξαναγράφουν ιστορία!

Ετοιμη να κατακτήσει το 4ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της είναι η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, η οποία σήμερα (14/04) αντιμετωπίζει την Ντουναϊτσβάρος στον τελικό του Final 4 του Len Trophy – Η πρώτη Ευρωκούπα το 2014, η κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής το 2015 και η «απογείωση» με το Super Cup!

Ο Ολυμπιακός ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού αθλητισμού, με τα τμήματα του συλλόγου να πετυχαίνουν συνεχώς σπουδαίες διακρίσεις και να γεμίζουν με χαρά και περηφάνια τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς.

Την περασμένη Τετάρτη (11/04) η γυναικεία ομάδα βόλεϊ ανάγκασε την πανίσχυρη Μπούρσα να υποκλιθεί στα πόδια της και με μια επιβλητική νίκη (3-1 σετ) κατέκτησε μέσα στην Τουρκία το Τσάλεντζ Καπ. Εκτός από την ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς και η ανδρική ομάδα του συλλόγου έφτασε στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ. Μετά από δύο μεγάλες μάχες με τη Ραβένα, κατετάγη στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας το απλόχερο χειροκρότημα των οπαδών του συλλόγου, που κατέκλυσαν το ΣΕΦ.

Το δρόμο που χάραξαν οι ομάδες βόλεϊ, ακολουθεί η γυναικεία ομάδα πόλο, η οποία την Παρασκευή νίκησε την Πάντοβα στον ημιτελικό του Final 4 του Len Trophy και σήμερα θα τα δώσει όλα για να κατακτήσει το 4ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της. Οι «ερυθρόλευκες» τα τελευταία χρόνια έχουν «σαρώσει» τα πάντα στην Ευρώπη και έχουν προσφέρει μοναδικές στιγμές στους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2013-14 όταν κατέκτησαν το Len Trophy, επικρατώντας στον τελικό της ιταλικής Φιρέντσε με 10-9, ενώ την επόμενη σεζόν ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης. Οι «γοργόνες» του συλλόγου νίκησαν στον τελικό της Ευρωλίγκας την ισπανική Σαμπαντέλ με 10-9 και έβαλαν μια ακόμα κούπα στην τροπαιοθήκη τους. Το τελευταίο ευρωπαϊκό τρόπαιο που μπήκε στη συλλογή της γυναικείας ομάδας πόλο ήταν αυτό του Σούπερ Καπ. Τη σεζόν 2015-2016 ο Ολυμπιακός νίκησε την Πάντοβα και έκανε για μια ακόμα φορά την Ευρώπη να υποκλιθεί στο μεγαλείο του.

Η «άλωση» της Φλωρεντίας

Το 2013 ο Ολυμπιακός ξεκινάει τη σεζόν με στόχο την πρόκρισή του στον τελικό του Final 4 του Len Trophy. Η μεγάλη νίκη επί της Κίνεφ Κίρισι στον ημιτελικό του Final 4 που διεξήχθη στη Φλωρεντία, άνοιξε την όρεξη των «ερυθρόλευκων» και άρχισαν να κάνουν όνειρα για την κατάκτηση της κούπας. Το έργο της ομάδας του Χάρη Παυλίδη, ωστόσο, μόνο εύκολο δεν ήταν, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης αντιμετώπισε τη γηπεδούχο Φιρέντσε. Μετά από μία πολύ μεγάλη μάχη, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 10-9 και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου!

Η Μπρόνγουεν Νοξ 24 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης, σκόραρε το χρυσό γκολ και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία του συλλόγου. Πρώτη σκόρερ στο μεγάλο τελικό ήταν η Φιλιώ Μανωλιουδάκη με 4 γκολ, με τη διεθνή περιφερειακό να οδηγεί την ομάδα της στην κορυφή. Μεγάλη εμφάνιση είχε πραγματοποιήσει και η Άλκηστη Αβραμίδου, η οποία αγωνίστηκε σε όλο τον τελικό με σπασμένα δάχτυλα. Έναν τραυματισμό που υπέστη στις πρώτες φάσεις της αναμέτρησης.

Η Ευρώπη υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό

Το άστρο της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού είχε αρχίσει να λάμπει και να τυφλώνει την Ευρώπη με τη λάμψη του! Μετά την κατάκτηση του Len Trophy, η γυναικεία ομάδα πόλο συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα. Το Final 4 διεξήχθη στον Πειραιά, με τις «ερυθρόλευκες» να έχουν τη στήριξη και τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους. Το Παπαστράτειο φόρεσε τα καλά του και υποδέχθηκε τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για το 2014-2015. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και ο Ολυμπιακός, με τις Κυπελλούχες Ευρώπης στον ημιτελικό να αντιμετωπίζουν την Κίνεφ Κίρισι. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έχοντας σε πολύ μεγάλη ημέρα την Ρομπέρτα Μπιανκόνι, νίκησε τις Ρωσίδες με 10-8 και προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό. Η Ιταλίδα έκανε σπουδαίο παιχνίδι και πέτυχε τα 6 από τα 10 γκολ της ομάδας της.

Στον τελικό ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σαμπαντέλ, η οποία μάλιστα ήταν αήττητη για 115 παιχνίδια! Ακόμα και αυτή, ωστόσο, υποκλίθηκε στις πολίστριες του Χάρη Παυλίδη! Οι Ισπανίδες προηγήθηκαν με 4-1 στο δεύτερο οκτάλεπτο, αλλά οι «ερυθρόλευκες» με τη βοήθεια του κόσμο τους πλησίασαν, έκαναν την ανατροπή και έφτασαν στο τρόπαιο (10-9). Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η οποία πέτυχε το 9ο και 10ο γκολ του πρωταθλητή, πλέον, Ευρώπης, Ολυμπιακού.

Αποκορύφωμα το Super Cup

Μετά το Len Trophy και την Ευρωλίγκα, ο επόμενος στόχος ήταν το Super Cup. Τον Νοέμβριο του 2015 διεξήχθη στο Παπαστράτειο ο τελικός ανάμεσα στην Κυπελλούχο Ευρώπης, Πάντοβα και τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της, επικράτησε με 10-6 μπροστά σε εκατοντάδες οπαδούς της και σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο μια ονειρεμένη τριετία!

https://youtu.be/an_bH4tTmu8

Τρεις κούπες και άλλοι τρεις τελικοί

Εκτός από τα τρία τρόπαια, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού έχει βρεθεί άλλες τρεις φορές σε ευρωπαϊκούς τελικούς. Τη σεζόν 2007-2008 οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν στον τελικό του Len Trophy. Στον ημιτελικό νίκησαν τη Βουδαπέστη με 13-12, ενώ στον τελικό ηττήθηκαν από τη Ρόμα με 10-9.

Το 2014 αγωνίστηκαν στον τελικό του Super Cup απέναντι στην Σαμπαντέλ, με την ισπανική ομάδα να κερδίζει στα «σημεία» με 9-8.

Τέλος, τη σεζόν 2016-2017 έφτασαν μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας, αλλά λύγισαν απέναντι στην Κίνεφ Κιρίσι. Στον ημιτελικό κέρδισαν την Σαμπαντέλ (11-9) και στον τελικό ηττήθηκαν από τη ρώσικη ομάδα με 7-6.

Από εκεί και πέρα, οι γυναίκες του Ολυμπιακού έχουν βρεθεί σε τρία Final 4 Ευρωλίγκας (2009-2010, 2010-2011, 2015-2016) και σε δύο Final 4 Len Trophy (2000-2001, 2006-2007). Μια λαμπρή πορεία, η οποία συνεχίζεται και σήμερα οι παίκτριες του Ολυμπιακού θα παλέψουν για να γράψουν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024