Νέα «παιχνίδια» της κυβέρνησης με τον εκλογικό νόμο αναμένουν στη ΝΔ, θεωρώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στο πολιτικό φλερτ με το Kίνημα Aλλαγής, μετά την πρώτη κίνησή του να καλέσει τη Φώφη Γεννηματά για το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γαλάζιων στελεχών, η κυβέρνηση θα επιταχύνει τη διαδικασία αλλαγής του εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση (απλή αναλογική) και αμέσως μετά θα επαναφέρει τη συζήτηση για την αντίστοιχη αλλαγή της διαδικασίας που αφορά τις εθνικές εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να στηρίξει καμία από αυτές τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού, πιστεύει ότι και το Κίνημα Αλλαγής θα μείνει σταθερό στις αρχικές του θέσεις.
Σημειώνεται ότι την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις εθνικές εκλογές δεν την είχε ψηφίσει η Φώφη Γεννηματά, και για τον λόγο αυτό η απλή αναλογική δεν θα ισχύσει στην επόμενη αναμέτρηση, αλλά στη μεθεπόμενη.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της ΝΔ που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη στάση που θα τηρήσει το επόμενο διάστημα το κόμμα της Φώφης Γεννηματά, καθώς υπάρχουν και φωνές στο εσωτερικό του που εναντιώνονται στην όποια προσπάθεια σύγκλισης με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

Γράψτε το σχόλιο σας