Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαφαζάνης: Η επίθεση στην Συρία εξυπηρετεί μόνο τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό

Λαφαζάνης: Η επίθεση στην Συρία εξυπηρετεί μόνο τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό

Ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ καταγγέλλει την δυτική επέμβαση στην περιοχή αλλά και τις επιλογές της κυβέρνησης

«Τη βρώμικη ιμπεριαλιστική πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας κατά της Συρίας, η οποία εξαπολύθηκε για άλλη μία φορά με πλήρη παραβίαση κάθε ίχνους Διεθνούς Δικαίου, που το έχουν καταντήσει κουρελόχαρτο και με διάτρητο πρόσχημα την αναπόδεικτη χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ της Συρίας» καταγγέλλει με γραπτή του δήλωση ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ταυτόχρονα καταγγέλλει την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, η οποία «μετατρέψει την χώρα μας σε αμερικανικό στρατιωτικό προτεκτοράτο και μέσα από τις διάσπαρτες αμερικανικές βάσεις στην χώρα και πρώτα απ’ όλα την Σούδα, προσέφερε απλόχερα υποστήριξη από στεριά, θάλασσα και αέρα στην βρώμικη ιμπεριαλιστική επίθεση στην Συρία». Χαρακτηρίζει τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ «»υπερπρωθυπουργό» της χώρας και υπερσυντονιστή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» και «αρχιεγκληματίες, εμπρηστές της ειρήνης και του Διεθνούς Δικαίου» τους Τράμπ, Μακρόν και Μέι, αλλά και όσους υποστηρίζουν τις βάρβαρες στρατιωτικές επιθέσεις τους.

«Η επίθεση αυτή των ΗΠΑ και των συνηθισμένων πρόθυμων που την ακολουθούν στα εγκλήματα, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις αμερικανικές ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή σε μια περίοδο κατά την οποία τόσο οι ΗΠΑ, όσο και οι δυτικές δυνάμεις χάνουν συνεχώς έδαφος και επιρροή τόσο στην Συρία, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι αμερικανικοί πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί στην Συρία ενώ δεν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους, με τον συριακό λαό να συσπειρώνεται και να αντιστέκεται πιο αποφασιστικά, δυναμιτίζουν περαιτέρω το κλίμα στην εύφλεκτη περιοχή μας και εγκυμονούν άμεσους κινδύνους γενικότερου πολέμου, που μπορεί να προσλάβει διαστάσεις παγκόσμιας αναμέτρησης, ανοίγοντας για τον πλανήτη τις πύλες της Κόλασης», αναφέρει ο Παν. Λαφαζάνης.

Συνεχίζοντας καταγγέλλει «την παραδομένη και υποτελή κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, η οποία εθελόδουλα έχει μετατρέψει την χώρα μας σε αμερικανικό στρατιωτικό προτεκτοράτο και μέσα από τις διάσπαρτες αμερικανικές βάσεις στην χώρα και πρώτα απ όλα την Σούδα, προσέφερε απλόχερα υποστήριξη από στεριά, θάλασσα και αέρα στην βρώμικη ιμπεριαλιστική επίθεση στην Συρία» και επισημαίνει: «Η μετατροπή της χώρας μας σε τυφλό νεοαποικιακό εξάρτημα και άφωνο παρακολούθημα των τυχοδιωκτισμών των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή έχει ανυπολόγιστα τραγικές συνέπειες για τα εθνικά μας συμφέροντα, ενθαρρύνει τις απειλές του τουρκικού καθεστώτος σε βάρος μας και σε βάρος της Κύπρου, βάζει σε άμεσο κίνδυνο την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τοποθετεί την πατρίδα μας και στο στόχαστρο ενδεχόμενων αντιποίνων».

Ο γραμματέας της ΛΑΕ υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα «δεν έχει κανέναν λόγο να στρέφεται κατά της Συρίας, με την οποία αδικαιολόγητα έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις και πολύ περισσότερο δεν έχει κανέναν λόγο να στρέφεται εναντίον του Ιράν και ιδιαίτερα της Ρωσίας» και προσθέτει ότι «αντί να παραδίδεται ως αμερικανική αποικία … χρειάζεται να αποκαταστήσει αμέσως τις διπλωματικές σχέσεις με την Συρία του Άσαντ και να αναπτύξει σχέσεις στρατηγικές συνεργασίας με την Ρωσία, στο πλαίσιο μιας ανεξάρτητης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής».

«Οι κινήσεις αυτές της χώρας μας συνιστούν κεντρικό ζητούμενο για την ασφάλεια, την άμυνά της και την ειρήνη στην περιοχή, πριν να είναι πολύ αργά για τα εθνικά μας συμφέροντα, ακόμα και για την επιβίωσή μας», τονίζει ο Παν. Λαφαζάνης και καταλήγει:

«Η Ελλάδα αυτήν την ώρα χρειάζεται να κλείσει όλες τις αμερικανονατοϊκές βάσεις στην χώρα και να σταματήσει κάθε άμεση ή έμμεση εμπλοκή και στρατιωτική υποστήριξη των πολεμικών τυχοδιωκτισμών των ΗΠΑ και των προθύμων συμμάχων τους.

Οι τελευταίες τραγικές πυραυλικές επιθέσεις ενάντια στην Συρία αναδεικνύουν πιο άμεσα την ανάγκη μιας δημοκρατικής ανατροπής στην χώρα για μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, βαθιά δημοκρατική, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, χωρίς κηδεμόνες και χωρίς τα ευρωατλαντικά δεσμά, που θα ακολουθεί τον δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του προοδευτικού κοινωνικού μετασχηματισμού.

Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική, εφικτή και ανορθωτική απάντηση στα σημερινά οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά αδιέξοδα της Ελλάδας».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024