Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» που τίμησε τη χώρα μας και το Ναυτικό στους Βαλκανικούς Πολέμους

Τις πυρετώδεις προετοιμασίες για την άφιξη Καρόλου και Καμίλας περιγράφει ο Βηματοδότης:

Αν περάσετε τούτες τις ημέρες από το Τροκαντερό, στη μαρίνα του Φλοίσβου στο Φάληρο, και δείτε ετοιμασίες και καλλωπισμό χώρου, μην ξαφνιαστείτε. Απλώς ο πολυμήχανος δήμαρχος Φαλήρου Διονύσης (Νιόνιος) Χατζηδάκης ετοιμάζεται να υποδεχτεί στον παραθαλάσσιο δήμο του VIP πρόσωπα, δηλαδή τον Κάρολο (φωτογραφία) και την Καμίλα, που τους έχει καλέσει στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος. Στην πραγματικότητα ο Κάρολος έχει… αυτοπροσκληθεί, αφού τόσο πολύ ήθελε να βρεθεί στην Ελλάδα, κάτι που δεν έκανε ποτέ η μητέρα του, βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ.

Τώρα θα πείτε, πώς ξαφνικά ο Κάρολος θυμήθηκε τον Νιόνιο, τον δήμαρχο Φαλήρου; Τον γνώριζε από παλιά; Οχι βεβαίως, απλώς ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» που τίμησε τη χώρα μας και το Ναυτικό στους Βαλκανικούς Πολέμους. Τέτοια χατίρια δεν του χαλάει κανείς. Εδώ που τα λέμε, στο παρελθόν, δώσανε κοτζάμ θωρηκτό για γαμήλια δεξίωση ενός μοντέλου με έναν γόνο εφοπλιστή και δεν θα άφηναν τον Κάρολο και την Καμίλα να το επισκεφθεί; Αφήστε που η είδηση αυτή χαροποίησε και τους υπηρετούντες στο θωρηκτό, οι οποίοι θέλουν να ετοιμάσουν και γεύμα προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν θα θελήσει ο Κάρολος να γευματίσει με το πλήρωμα (σήμερα το «Αβέρωφ» είναι μουσείο) ή με τον δήμαρχο, αλλά το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό το θέλει πολύ. Ήδη ετοιμάζονται οι προσκλήσεις και όπως μαθαίνω θα παραστούν Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μετά συντρόφου ο πρώτος και μετά συζύγου ο δεύτερος). Φθάνει να μην υπάρξει κανένα μπέρδεμα (πόλεμος, ας πούμε, στη γειτονιά μας και αναβληθεί η επίσκεψη Καρόλου).

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr