Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Μπαλταδώρου

Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Μπαλταδώρου

Από το πρωί, δεκάδες συγγενείς και φίλοι έχουν κατακλύσει το σπίτι του αδικοχαμένου πιλότου στην Πετρούπολη, προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του

Βαρύ πένθος και πανελλήνια συγκίνηση για τον χαμό του 34χρονου Σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν το μαχητικό αεροσκάφος τύπου Μιράζ 2000-5 που κυβερνούσε κατέπεσε λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σκύρου. Το Σάββατο θα τελεστεί η κηδεία, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Από το πρωί, δεκάδες συγγενείς και φίλοι έχουν κατακλύσει το σπίτι του αδικοχαμένου πιλότου στην Πετρούπολη, προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του και να βρεθούν στο πλευρό της συζύγου και των δύο ανήλικων παιδιών του.

Ο πόνος για την οικογένεια και τους συναδέλφους του άτυχου πιλότου είναι αβάσταχτος, με την σύζυγό του να είναι συντετριμμένη. Τις επόμενες ώρες, μάλιστα, αναμένεται να φτάσουν από την Καρδίτσα, ο πατέρας και ο αδελφός του.

Περί τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης  έφτασε στο σπίτι του Σμηναγού στην Πετρούπολη ο μοίραρχος της 331 ΜΠΚ για να ανακοινώσει το θάνατό του στην οικογένειά του.

Το σπίτι της οικογένειας επισκέφθηκε και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, (Ι) Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του και τη θλίψη του για το γεγονός του θανάτου του 34χρονου Σμηναγού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες,  το σπίτι – στο μπαλκόνι του οποίου κυματίζει η ελληνική σημαία – παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ανοιχτό.

«Άριστος αεροπόρος, άριστος αξιωματικός, άριστος συνάδελφος, άριστος φίλος… Άριστος ανάμεσα σε άριστους. Και έτσι έφυγες. Καλό σου ταξίδι, φίλε». Με αυτή την ανάρτηση στο Facebook και μία φωτογραφία με την ελληνική σημαία πλάι σε μια μαύρη κορδέλα πένθους αποχαιρέτισε τον Γιώργο Μπαλταδώρο ένας από τους συναδέλφους του στην Πολεμική Αεροπορία.

Με εντολή ΥΕΘΑ, έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις «για τον ήρωα που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος» όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες.

Θρήνος στο Μορφοβούνι Καρδίτσας

Βαθιά θλίψη και οδύνη σκόρπισε η είδηση και στη γενέτειρα του Σμηναγού στην Καρδίτσα. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος καταγόταν από το χωρίο Μορφοβούνι το οποίο βυθίστηκε στο πένθος από τον απρόσμενο χαμό του.

Η οικογένεια και οι φίλοι του αδικοχαμένου κυβερνήτη αδυνατούν να πιστέψουν το άσχημο παιχνίδι της μοίρας που χτύπησε την οικογένεια και τον δικό τους άνθρωπο. Όλοι μιλούν για έναν έμπειρο κυβερνήτη, έναν φιλότιμο και γελαστό νέο, που αγαπούσε τα αεροπλάνα και την Πολεμική Αεροπορία.

«Ήταν η τελευταία του πτήση στη Σκύρο»

Τραγική ειρωνεία τα όλα όσα είπε ο πατέρας του, Απόστολος Μπαλταδώρος, την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό του γιου του ήταν σε εξέλιξη. Όπως ανέφερε, επρόκειτο για την τελευταία ημέρα της εβδομαδιαίας αποστολής του στην αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών. «Σήμερα θα επέστρεφε στην Τανάγρα, τελευταία ημέρα ήταν σήμερα. Στη Σκύρο πηγαίνουν πότε τα Μιράζ, πότε τα F-16. Ήταν για αναχαίτιση το πρωί. Δεν ξέρουμε τίποτε άλλο».

Στο ΓΝΑ η σορός του

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας έχει μεταφερθεί η σορός του Γιώργου Μπαλταδώρου, η οποία εντοπίστηκε διαμελισμένη το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκύρου, Μίλτο Χατζηγιαννάκη, μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις.

Σειρά παίρνουν τώρα οι πραγματογνώμονες που θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αεροσκάφους.

Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του

Στη στήριξη της οικογένειάς του μέσα από την «υιοθεσία» των ανήλικων παιδιών του, προχωρά η Βουλή με απόφαση του Νίκου Βούτση. Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη πρώτη φορά το 2010, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δυο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024