Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποια είναι τα μέτρα αστυνόμευσης των παραλιακών δήμων της Αττικής

Ποια είναι τα μέτρα αστυνόμευσης των παραλιακών δήμων της Αττικής

Αύξηση περιπολιών στην παραλιακή ζώνη, άμεση συντήρηση των περιπολικών, απαλλαγή των αστυνομικών της περιοχής από φύλαξη στόχων, μεταξύ των μέτρων που συμφωνήθηκαν για την καλύτερη αστυνόμευση, στη συνάντηση του Ν.Τόσκα με δημάρχους

Ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων της νότιας Αττικής, με αστυνομικούς από τους 800 που αποδεσμεύτηκαν από φύλαξη προσώπων και γραφεία, απαλλαγή των υπηρετούντων στην περιοχή από καθήκοντα πέραν της αστυνόμευσης, καθώς και ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις στην παραλία, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο πακέτο μέτρων, το οποίο συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της  συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, με πέντε δημάρχους του παράκτιου μετώπου.

Οι λύσεις για τα προβλήματα που συζητήθηκαν θα εφαρμοστούν άμεσα, όπως δήλωσαν και οι δύο πλευρές, με στόχο να υπάρξουν αποτελέσματα εντός μηνός, τα οποία θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση, στις 15 Μαϊου, για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις αν χρειαστεί, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν συναντήσεις των δημοτικών με αστυνομικούς παράγοντες κάθε μήνα.

Τόσκας: Όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα

«Όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα, όλοι ζούμε τις ίδιες καταστάσεις και με τέτοια αντίληψη, εποικοδομητική, το κράτος μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργάζεται για να διορθώσουμε καταστάσεις» δήλωσε ο κ. Τόσκας αμέσως μετά τη συνάντηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε ειδική αναφορά στην αποδέσμευση των 800 αστυνομικών και τόνισε ότι η μετακίνησή τους από τη φύλαξη προσώπων και τα γραφεία είναι ονομαστική, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν σε μη μάχιμες υπηρεσίες, ενώ τις μετακινήσεις τους και όλες τις λεπτομέρειες θα συντονίζει και θα παρακολουθεί επιτροπή με επικεφαλής τον υπαρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Σημειώνεται, ότι ένα από τα κριτήρια για την απομάκρυνση των αστυνομικών από τη φύλαξη προσώπων είναι και η ηλικία. Δηλαδή, γι’ αυτόν τον σκοπό επελέγησαν νέοι στην ηλικία αστυνομικοί, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιηθούν σε περιπολίες και άλλες μάχιμες υπηρεσίες.

Τα μέτρα για τη νότια Αττική

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, τα μέτρα που συζητήθηκαν για τη νότια Αττική, είναι η ενίσχυση των τμημάτων, αλλά και:

– Άμεση συντήρηση των περιπολικών για να είναι όλα σε καλή κατάσταση και διαθέσιμα επι 24ώρου βάσεως.

– Απαλλαγή όλων των αστυνομικών τής περιοχής από φύλαξη στόχων, καθώς και σε μέτρα στα γήπεδα ή άλλες εκδηλώσεις. «Θα δοθούν οδηγίες στους υπηρεσιακούς αξιωματικούς, προκειμένου να μη διαρρέει προσωπικό για άλλες υποχρεώσεις της αστυνομίας και να παραμένει το προσωπικό για την ασφάλεια της περιοχής» διευκρίνησε ο κ. Τόσκας.

– Αύξηση των περιπολιών, κυρίως εποχούμενων, στην παραλιακή ζώνη, ειδικά τη θερινή περίοδο που η περιοχή προσελκύει κόσμο.

– Επιχειρήσεις της αστυνομίας, με στοχευμένους αυστηρούς ελέγχους για την αντιμετώπιση της πορνείας και των ναρκωτικών.

Σε ό,τι αφορά τα περιπολικά και τις μοτοσικλέτες, όπως είπε ο αναπλητρωτής υπουργός, συζητήθηκε να υπάρξει συνεργασία με τους δήμους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μελετάται να προωθηθεί ειδικό πλαίσιο για να μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να συνδράμει και οικονομικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Γενικότερα για τον στόλο των οχημάτων της αστυνομίας, ο κ. Τόσκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε: «Μακάρι, μέσα σε δύο χρόνια να λύνονταν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί. Από το 2004, ελάχιστα οχήματα έχουν μπει στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Εμείς κάνουμε προσπάθειες με ευρωπαϊκά χρήματα.»

» Πήραμε πρόσφατα από ό,τι είδατε αρκετά λεωφορειάκια της αστυνομίας. Θα πάρουμε τους επόμενους μήνες έναν αριθμό, γύρω στα 450 οχήματα. Ως τις 10.000 που είναι ο συνολικός αριθμός, σε όλη την Ελλάδα, των οχημάτων της αστυνομίας, χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες και περισσότερα χρήματα, αλλά αξιοποιούμε κάθε πόρο προκειμένου να βελτιώσουμε καταστάσεις που είχαν συσσωρευτεί για πάρα πολλά χρόνια».

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος είχε ζητήσει τη συνάντηση με τον κ. Τόσκα, δήλωσε ότι όλοι οι δήμαρχοι κατέθεσαν, με σαφήνεια, τα προβλήματα και υπογράμμισε: «Θα γίνουν προσπάθειες να υλοποιηθούν λύσεις εντός μηνός. Σε έναν μήνα θα είμαστε εδώ για το αν αυτά τα οποία εντοπίσαμε μπορούν να λυθούν και, αν χρειαστεί, θα ξαναγίνεται ανά μήνα η συνάντηση για να δίνουμε λύσεις και να μη μείνουν τα πράγματα μόνο στη θεωρία».

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν, εκτός από τον κ. Χατζιδάκη και οι δήμαρχοι Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος και Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, συνοδευόμενοι από αντιδημάρχους. Παρόντες ήταν, επίσης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο υπαρχηγός, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024