Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πένθος για τον Γεώργιο Μπαλταδώρο

Πένθος για τον Γεώργιο Μπαλταδώρο

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, θλίψη στο χωριό του στην Καρδίτσα

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο χαμός του 34χρονου Σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του το πρωί της Πέμπτης, όταν το μαχητικό αεροσκάφος τύπου Μιράζ 2000-5 που κυβερνούσε κατέπεσε λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σκύρου.

Ο Μπαλταδώρος κυβερνούσε το ένα από τα δύο μαχητικά αεροσκάφη που είχαν απογειωθεί από το νησί, μόλις έγινε γνωστό ότι υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά F-16. Γύρω στις 11.30 το πρωί, ο Μπαλταδώρος με έναν ακόμη συνάδελφό του, επιβιβάστηκαν σε δύο Μιράζ και απογειώθηκαν άμεσα για να αναχαιτίσουν τα εχθρικά μαχητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο ελληνικά αεροσκάφη βρίσκονταν στον αέρα επί 45 λεπτά και μετά το τέλος της αποστολής τους – δεν υπήρξε εμπλοκή με τα εχθρικά αεροσκάφη – επέστρεφαν στην Σκύρο. Στάθμευαν στο νησί αυτό, προερχόμενα από την Τανάγρα τα αεροσκάφη, εξαιτίας των μέτρων αυξημένης επαγρύπνησης που έχουν ληφθεί τον τελευταίο καιρό.

Ωστόσο, το αεροσκάφος που κυβερνούσε το ο Γιώργος Μπαλταδώρος, δεν κατάφερε να επιστρέψει με ασφάλεια στη βάση του, και κατέπεσε στη θάλασσα. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των συνεργείων διάσωσης, καθώς ο δεύτερος πιλότος ειδοποίησε τη βάση για την πτώση του αεροσκάφους. Το μεσημέρι, εντοπίστηκαν συντρίμμια και άλλες ενδείξεις που υποδήλωναν τον θάνατο του αξιωματικού.

Με εντολή ΥΕΘΑ έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις «για τον ήρωα Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος» όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες.

Θρήνος στο Μορφοβούνι Καρδίτσας

Βαθιά θλίψη και οδύνη σκόρπισε η είδηση και στη γενέτειρα του Σμηναγού στην Καρδίτσα. Ο Μπαλταδώρος καταγόταν από το χωρίο Μορφοβούνι το οποίο βυθίστηκε στο πένθος από τον απρόσμενο χαμό του.

Η οικογένεια και οι φίλοι του αδικοχαμένου κυβερνήτη αδυνατούν να πιστέψουν το άσχημο παιχνίδι της μοίρας που χτύπησε την οικογένεια και τον δικό τους άνθρωπο. Όλοι μιλούν για έναν έμπειρο κυβερνήτη, έναν φιλότιμο και γελαστό νέο, που αγαπούσε τα αεροπλάνα και την Πολεμική Αεροπορία.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η σύζυγός του, ενώ συνάδελφοι και φίλοι έχουν σπεύδε να συμπαρασταθούν τόσο σε εκείνη όσο και στα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Πατέρας Μπαλταδώρου: Ήταν η τελευταία του πτήση στη Σκύρο

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ο πατέρας του Σμηναγού αποκάλυψε ότι ο γιος του έκανε την τελευταία του πτήση στη Σκύρο και θα επέστρεφε στη μονάδα του στην Τανάγρα, στη Μοίρα 331 Παντός Καιρού «Θησέας». «Σήμερα θα επέστρεφε στην Τανάγρα, τελευταία ημέρα ήταν σήμερα. Στη Σκύρο πηγαίνουν πότε τα Μιράζ, πότε τα F16. Ηταν για αναχαίτιση το πρωί. Δεν ξέρουμε τίποτε άλλο» είπε ο Απόστολος Μπαλταδώρος. Πρόσθεσε δε ότι «ήταν χρόνια στα Μιράζ, ήταν ο καλύτερος πιλότος, έμπειρος πιλότος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Μιράζ πήγαν στη Σκύρο για εβδομαδιαία αποστολή και ήταν σε επιφυλακή όταν γίνονταν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Ο Μπαλταδώρος ήταν εκεί όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και περίμενε πως και πως να πάρει άδεια και να πάει στην οικογένειά του.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024