Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε κάποια στιγμή τι ακριβώς ειπώθηκε στην τελευταία τετ-α-τετ συνάντηση (σσ. που ανακοινώθηκε) μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου. Ήταν εκείνη η συνάντηση μετά την οποία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε στους δημοσιογράφους τη δήλωση ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάνε μαζί μέχρι τέλους.

Από εκείνη τη συνάντηση και μετά, ο κ. Καμμένος έχει κυριολεκτικά «ξεσαλώσει». Σχεδόν καθημερινά, εκτοξεύει μία δήλωση ή προβαίνει σε μία πράξη που μόνο στριμώχνει την κυβέρνηση – επικοινωνιακά και πρακτικά. Όλα όσα κάνει απευθύνονται στο δικό του ακροατήριο και έχουν προφανώς εκλογική χροιά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζεται το πρόβλημα που δημιουργεί πλέον στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό η συμπεριφορά Καμμένου. Η ανάδυση στην επιφάνεια των εθνικών θεμάτων και ιδιαίτερα των ελληνοτουρκικών σχέσεων με τόση ένταση δεν ήταν κάτι το επιθυμητό σε αυτή τη φάση, όταν ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να επικεντρωθεί στο «μεταμνημονιακό ατύχημα».

Στην πολιτική όμως, οι προβλέψεις είναι καλό να αποφεύγονται…

Ακόμη ουσιαστικότερο και σοβαρότερο είναι όμως το πρόβλημα που δημιουργεί ο κ. Καμμένος εντός του Πενταγώνου. Έμπειροι επιτελείς κρύβουν με επιμέλεια τον προβληματισμό τους για τη συμπεριφορά του υπουργού – ορισμένοι εξ’ αυτών δε βρίσκονται ακόμη και μέσα στο ίδιο του το γραφείο. Το περιστατικό στη Ρω και ο τρόπος που σύμφωνα με σοβαρές πηγές συμπεριφέρθηκε ο υπουργός – εγκλωβίζοντας ουσιαστικά και το Μέγαρο Μαξίμου – υπήρξε ενδεικτικός…

Υπάρχει λύση; Φοβούμαστε πως όχι… «Όμηρος» του κ. Καμμένου είναι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός… Η λαϊκή θυμοσοφία σπανίως πέφτει έξω: «Όπως στρώνει ο καθείς, έτσι και κοιμάται»…