Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διέταξε βρετανικά υποβρύχια να κινηθούν εντός πυραυλικής εμβέλειας με τη Συρία ώστε να βρίσκονται σ’ ετοιμότητα για να εξαπολύσουν επιθέσεις, οι οποίες μπορεί να ξεκινήσουν το νωρίτερο την Πέμπτη το βράδυ, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Η Μέι δεν έχει λάβει τελική απόφαση για το κατά πόσον η Βρετανία θα συμμετέχει σε επιδρομές των ΗΠΑ και της Γαλλίας σε απάντηση για τη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, αλλά θέλει να είναι σε θέση να δράσει άμεσα, τόνισε η εφημερίδα.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στην Telegraph ότι η Βρετανία κάνει «οτιδήποτε κρίνει αναγκαίο» ώστε να μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους Τόμαχοκ από τα υποβρύχια ενάντια σε στρατιωτικούς στόχους στη Συρία.

Ζητά έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο

Η Μέι αναμένεται να ζητήσει από το υπουργικό της συμβούλιο σήμερα Πέμπτη να εγκρίνει την εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στη στρατιωτική δράση που αναμένεται ν’ αναλάβει δυτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας και ειδικά εναντίον των υποδομών τους για την κατασκευή χημικών όπλων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Η Βρετανία ετοιμάζεται να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις των οποίων θα ηγηθούν οι ΗΠΑ και η Γαλλία, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Νωρίτερα, το δίκτυο της βρετανικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης BBC είχε μεταδώσει πως η βρετανίδα πρωθυπουργός δεν πρόκειται να ζητήσει την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου για την εμπλοκή των βρετανικών δυνάμεων στη Συρία διότι θέλει ν’ αναληφθεί δράση γρήγορα.