Ρωσία: Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα πολέμου
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία πιθανότητα πολέμου» δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, στέλνοντας το μήνυμα ωστόσο ότι «άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο»
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία πιθανότητα πολέμου» δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, στέλνοντας το μήνυμα ωστόσο ότι «άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο». Παράλληλα, σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Παρασκευή, παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε η Μόσχα.
Μετά τη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ήταν αφιερωμένη στο θέμα της Συρίας, αναφερόμενος σε έναν πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ο ρώσος πρεσβευτής τόνισε πως «δυστυχώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία πιθανότητα, επειδή είδαμε τα μηνύματα που έρχονται από την Ουάσινγκτον. Είναι πολύ πολεμοχαρή».
«Η άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός πολέμου» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η κατάσταση στη Συρία είναι πολύ επικίνδυνη και καλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αποφύγουν να αναλάβουν στρατιωτική δράση.
«Γνωρίζουν ότι βρισκόμαστε εκεί, εύχομαι να υπήρχε διάλογος μέσω των κατάλληλων διαύλων για να αποφευχθούν τυχόν επικίνδυνες εξελίξεις (…) Ο κίνδυνος κλιμάκωσης είναι υψηλότερος επειδή ο στρατός μας είναι εκεί (…) Για αυτό η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη» υπογράμμισε.
Απορρίφθηκε η πρόταση της Σουηδίας
Η πρόταση της Σουηδίας για την αποστολή ομάδας ειδικών στον χημικό αφοπλισμό δεν συζητήθηκε σε αυτή τη συνεδρίαση. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την απορρίπτουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ολλανδία επειδή δεν προβλέπει τη σύσταση ενός μηχανισμού που θα ερευνήσει τις χημικές επιθέσεις στην πόλη Ντούμα.
Το θέμα της συζήτησης ήταν «η επιθετική πολιτική ορισμένων μελών του Συμβουλίου» είπε ο Νεμπένζια. «Οι απειλές συνιστούν παραβίαση της χάρτας των Ηνωμένων Εθνών» πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης:
- Σαν Ντιέγκο: Μανιφέστο μίσους 75 σελίδων συνόδευε το βίντεο που μετέδιδαν ζωντανά από το τζαμί οι μακελάρηδες
- Μεγάλη Εικόνα: Καινούργια κόμματα, αναταράξεις και νέες ισορροπίες
- Υποκλοπές: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Δεμίρης – Θύελλα αντιδράσεων από την άρνηση Τζαβέλλα να παραστεί
- Βορίζια: Την Παρασκευή απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενοι – Πώς δρούσε η οικογενειακή «μαφία» της Κρήτης
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (20/5): Πού θα δείτε τον τελικό του Europa League που απασχολεί και τον Ολυμπιακό
- Σι: Μετά τον Τραμπ, φιλοξενεί τον Πούτιν στο Πεκίνο – Φωτογραφίες και βίντεο από τη θερμή υποδοχή
- Σάλος με τη γυμνή Σίντνεϊ Σουίνι και τον πύθωνα στο Euphoria – Rosalia, Σάρον Στόουν και απόλυτο χάος
- 3+1 λόγοι που αξίζει να επιλέξεις ηλεκτρική οδοντόβουρτσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hari-nandakumar-AusHcg-Sxc-unsplash-1-315x220.jpg)















![«Therians»: Άνθρωποι που ταυτίζονται με ζώα ζητούν περίθαλψη από κτηνιάτρους – Δεν παίζουν μαζί τους οι κτηνίατροι [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/therians-315x220.jpg)










![Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/black-sun-insingia-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442