«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία πιθανότητα πολέμου» δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, στέλνοντας το μήνυμα ωστόσο ότι «άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο»

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία πιθανότητα πολέμου» δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, στέλνοντας το μήνυμα ωστόσο ότι «άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο». Παράλληλα, σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Παρασκευή, παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε η Μόσχα.

Μετά τη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ήταν αφιερωμένη στο θέμα της Συρίας, αναφερόμενος σε έναν πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ο ρώσος πρεσβευτής τόνισε πως «δυστυχώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία πιθανότητα, επειδή είδαμε τα μηνύματα που έρχονται από την Ουάσινγκτον. Είναι πολύ πολεμοχαρή».

«Η άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός πολέμου» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η κατάσταση στη Συρία είναι πολύ επικίνδυνη και καλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αποφύγουν να αναλάβουν στρατιωτική δράση.

«Γνωρίζουν ότι βρισκόμαστε εκεί, εύχομαι να υπήρχε διάλογος μέσω των κατάλληλων διαύλων για να αποφευχθούν τυχόν επικίνδυνες εξελίξεις (…) Ο κίνδυνος κλιμάκωσης είναι υψηλότερος επειδή ο στρατός μας είναι εκεί (…) Για αυτό η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη» υπογράμμισε.

Απορρίφθηκε η πρόταση της Σουηδίας

Η πρόταση της Σουηδίας για την αποστολή ομάδας ειδικών στον χημικό αφοπλισμό δεν συζητήθηκε σε αυτή τη συνεδρίαση. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την απορρίπτουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ολλανδία επειδή δεν προβλέπει τη σύσταση ενός μηχανισμού που θα ερευνήσει τις χημικές επιθέσεις στην πόλη Ντούμα.

Το θέμα της συζήτησης ήταν «η επιθετική πολιτική ορισμένων μελών του Συμβουλίου» είπε ο Νεμπένζια. «Οι απειλές συνιστούν παραβίαση της χάρτας των Ηνωμένων Εθνών» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στη Συρία

Τραμπ: «Πολύ σύντομα» οι αποφάσεις για τη Συρία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr