Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ζευγάρια των πλέι οφ του ΝΒΑ

Τα ζευγάρια των πλέι οφ του ΝΒΑ

Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αντιμετωπίσουν τους Μπόστον Σέλτικς

Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του NBA και πλέον τον μπασκετικό υπερθέαμα μπαίνει στην τελική ευθεία με τα πλέι οφ, τα οποία θα μας οδηγήσουν στον επόμενο πρωταθλητή.

Ας δούμε αναλυτικά τα ζευγάρια:

Ανατολή

Τορόντο Ράπτορς (1) – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (8) : Οι εξαιρετικοί φέτος, Ράπτορς έκαναν ρεκόρ νικών στην κανονική περίοδο και φιλοδοξούν να υπερκεράσουν το εμπόδιο των Γουίζαρντς, οι οποίοι αναμένεται να φανούν ανταγωνιστικοί, κυρίως λόγω της επιστροφής του Τζον Γουόλ στην αγωνιστική δράση, μετά από μακρά απουσία. Αγωνία υπάρχει στο στρατόπεδο των «Μάγων» για τον χρόνο αποθεραπείας του τραυματία και νευραλγικού για τις φιλοδοξίες τους, Ότο Πόρτερ.

Μπόστον Σέλτικς (2) – Μιλγουόκι Μπακς (7) : Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο  καλούνται να βελτιωθούν αμυντικά και να εκμεταλλευτούν την κακοτυχία που χτύπησε φέτος τους Κέλτες, οι οποίοι δεν υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Ίρβινγκ, Χέιγουορντ, Σμαρτ και Τάις μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι Σέλτικς πάντως, αποτέλεσαν την καλύτερη αμυντική ομάδα του πρωταθλήματος στην κανονική περίοδο, φτάνοντας με άνεση στην δεύτερη θέση της Ανατολής.

Φιλαδέλφεια 76ερς (3) – Μαϊάμι Χιτ (6) : Εντυπωσιακή χρονιά για τους 76ερς, με τους νεαρούς Σίμονς και Έμπιιντ να δείχνουν στοιχεία σούπερ σταρ και ένα γεμάτο ρόστερ που «σφύζει» από ταλέντο και εμπειρία. Το Μαϊάμι χτυπήθηκε αρκετά από τραυματισμούς ωστόσο τερμάτισε έκτο στην Ανατολή και δείχνει πολύ επικίνδυνο για κάθε αντίπαλο.

Κλίβελαντ Καβαλίερς (4) – Ιντιάνα Πέισερς (5) : Οι Πέισερς με μπροστάρη τον Βίκτορ Ολαντίπο ανέτρεψαν όλα τα προγνωστικά εξασφαλίζοντας άνετα την είσοδό τους στα πλέι οφ, παρά την φυγή του Πολ Τζορτζ. Οι Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς ωστόσο, ακόμα και από την τέταρτη θέση δείχνουν το απόλυτο φαβορί στην Ανατολή, παρά την απρόβλεπτη και ασταθή άμυνά τους.

Δύση

Χιούστον Ρόκετς (1) – Μινεσότα Τίμπεργουλβς (8) : Οι «Ρουκέτες» αποτέλεσαν χωρίς αμφιβολία την καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου, γεγονός που αποδεικνύεται και από την τελική κατάταξη, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν θα είναι εκτός απροόπτου ο MVP της φετινής σεζόν. Οι «Λύκοι» εξασφάλισαν την είσοδό τους στην 8άδα με την νίκη κόντρα στο Ντένβερ την τελευταία αγωνιστική. Παρ’ όλα αυτά, με την επιστροφή του Τζίμι Μπάτλερ, δεν θα αποτελέσουν εύκολη λεία για τον «Μούσια» και… την παρέα του.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (2) – Σαν Αντόνιο Σπερς (7) : Στο ρελαντί φαίνεται πως πήγαν στην φετινή κανονική περίοδο οι Ουόριορς δίνοντας προτεραιότητα στην ομαλή αποθεραπεία των πολλών τραυματιών τους. Προφανώς, οι «Πολεμιστές» παραμένουν το φαβορί και για τον φετινό τίτλο, αναμένοντας την επιστροφή του Στεφ Κάρι στην αγωνιστική δράση. Κανείς ωστόσο, δεν μπορεί να ξεγράψει τους Σπερς του Γκρεγκ Πόποβιτς, οι οποίοι είναι άγνωστο αν θα έχουν τον Καουάι Λέοναρντ στη διάθεσή τους, αλλά θα παλέψουν για το καλύτερο με το μείγμα εμπειρίας, ποιότητας και ενθουσιασμού που διαθέτουν.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (3) – Νιού Όρλεανς Πέλικανς (6) : Πολύ καλή χρόνια για το Πόρτλαντ, το οποίο με ηγέτη τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, βελτίωσε πολύ την άμυνά του φέτος και πήρε σημαντικές βοήθειες από τους ρολίστες του, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Οι Πέλικανς μετά τον τραυματισμό του Κάζινς στα μέσα της χρονιάς, φάνηκε πως χάνουν κάθε ελπίδα για είσοδο στα πλέι οφ. Όμως, ο Άντονι Ντέιβις και η καίρια προσθήκη του Νίκολα Μίροτιτς, ανέτρεψαν τα δεδομένα και πλέον, η αυτοπεποίθηση «ξεχειλίζει» στην ομάδα του Άλβιν Τζέντρι.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (4) – Γιούτα Τζαζ (5) : Οι Θάντερ στην αρχή της χρονιάς, με τις προσθήκες των Άντονι και Τζορτζ έκαναν όνειρα για πρωτάθλημα, ωστόσο προβλήματα χημείας και ρόλων δεν τους επέτρεψαν να αναρριχηθούν στην κατάταξη της Δύσης. Παρ’ όλα αυτά, έσωσαν την παρτίδα προς το τέλος της σεζόν, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση και εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό, το πλεονέκτημα έδρας. Οι Τζαζ μετά τη φυγή του Χέιγουορντ το καλοκαίρι έδειχναν χαμένοι. Ο ρούκι Ντόνοβαν Μίτσελ άλλαξε όμως τα δεδομένα εμπνέοντας την ομάδα του και ξεκινώντας την αντεπίθεση που έφερε τους «Μορμόνους» στα πλέι οφ. Η Γιούτα, αποτελεί ίσως, την καλύτερη ομάδα του δεύτερου μισού της κανονικής περιόδου.

Το πρόγραμμα:

Το τζάμπολ των πλέι οφ είναι το Σάββατο (14/4, 22:00), με την αναμέτρηση Ουόριορς – Σπερς να ανοίγει την αυλαία.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024