Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκωσία: Στόχος η επανέναρξη συνομιλιών εν όψει του δείπνου με Ακιντζί

Λευκωσία: Στόχος η επανέναρξη συνομιλιών εν όψει του δείπνου με Ακιντζί

Με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού μεταβαίνει στο δείπνο της 16ης Απριλίου με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς

Με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού μεταβαίνει στο δείπνο της 16ης Απριλίου με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις κατά τη διάρκεια σύσκεψης.

Μετά το πέρας των εργασιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης αντάλλαξε απόψεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ παράλληλα δέχθηκε τις εισηγήσεις του.

Για τον πρόεδρο Αναστασιάδη, επεσήμανε, προέχει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που είχαν μείνει (στην διάσκεψη του Κραν Μοντανά), όπως ήταν και η κατεύθυνση που έδωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις, τα όσα συμβαίνουν στη Συρία, είπε, και πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται στους σχεδιασμούς. «Από την πλευρά μας ευχόμαστε να αποτραπεί περαιτέρω σύγκρουση» ανέφερε.

O πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι θεωρεί ορθή την απόφαση του προέδρου Αναστασιάδη να αποδεχθεί την πρόσκληση για συμμετοχή στο δείπνο της 16ης Απριλίου με το Μουσταφά Ακιντζί, ενώ ευχήθηκε να αποτελέσει την απαρχή για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. «Όποτε υπάρχουν αδιέξοδα υπάρχουν και κίνδυνοι» σημείωσε ο κ. Νεοφύτου.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, έκανε έκκληση στον πρόεδρο Αναστασιάδη και στον Μουσταφά Ακιντζί να μεταβούν στο δείπνο με την πρόθεση να εξεύρουν τρόπους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά και σημείωσε ότι για να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις πρέπει η Τουρκία να τερματίσει τις προκλήσεις της.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά «πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι είναι έτοιμη χωρίς τις όποιες υποσημειώσεις να συνεχίσει στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες».

Οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για το αποτέλεσμα του δείπνου και τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, δεδομένης της στάσης της τουρκοκυπριακής πλευράς και της Άγκυρας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024