Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είναι ο Σαμαράς... ΚΙΝΑΛ;

Είναι ο Σαμαράς… ΚΙΝΑΛ;

Τι θα κάνει το νεοσύστατο Κίνημα Αλλαγής; Ας μην προδικάζουμε τις εξελίξεις

Είναι η εποχή που όλοι προδικάζουν τι ακριβώς θα κάνει το νεοσύστατο Κίνημα Αλλαγής, εκτός από το ίδιο. Οι επίδοξοι πόλοι, όπως όλα δείχνουν, θα έχουν ανάγκη τον εν λόγω εταίρο. Προφανές.

Αποχαιρέτα την αυτοδυναμία που νόμιζες πως είχες, πολύ περισσότερο σε ένα πολιτικό τοπίο όπου θα έχουμε και νέα κόμματα που θα διεμβολίζουν τις μεγάλες και κλασικές πολιτικές επικράτειες.

Υπάρχει όμως μια αδικία που γίνεται με το Κίνημα Αλλαγής και την βασική του συνιστώσα, που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Αυτή έχει να κάνει με κάτι απλό: ανασυστάθηκε ή διαμορφώθηκε ένας νέος φορέας για να προβεί σε μια νέα στρατηγική στην νέα εποχή της χώρας. Αυτό φαντάζομαι πως έγινε. Σωστό; Πάμε παρακάτω: με την πρωτοβουλία της Φώφης, το παλιό ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ διαχύθηκε σε μια περιπέτεια, που θα μπορούσε να το υπερβεί. Αυτό πιστώνεται στα πολύ θετικά της Προέδρου του Κινήματος.

Το ότι το ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε πιο ανθεκτικό από τους έτερους εταίρους και σήμερα δίνει τον τόνο στο εν λόγω εγχείρημα έχει να κάνει και με το επιβιωτικό ένστικτο ενός κόσμου αλλά και στην σωστή υπεράσπιση του κεκτημένου της μεταπολίτευσης που μόνον η Φώφη, επέλεξε να ιεραρχήσει. Σήμερα έχομε νέο φορέα. Από όσο καταλαβαίνω κινείται στον χώρο του προοδευτικού Κέντρου ή της κεντροαριστεράς.

Σαφές και αυτό. Και βέβαια, πολύ καλά κάνει η Πρόεδρος του, που πάει βήμα βήμα σε μια σειρά πραγμάτων. Πχ στο Μακεδονικό ή την απλή αναλογική. Κυριακή κοντή γιορτή για τον εν λόγω χώρο που συμπιέζεται μεταξύ της νέας Αριστεράς και της νέας Δεξιάς.

Αυτό το τελευταίο όμως απέχει, από το να δίνουν διάφοροι συμβουλές στον εν λόγω χώρο και μάλιστα να προκαταβάλουν και τον οδικό του χάρτη. Αν κάποιος θέλει να πάει με τον Κυριάκο, ο δρόμος, φαντάζομαι είναι εύκολος και γνωστός.

Δεν θα χρειαζόταν κάποιος να μπει στην περιπέτεια της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς για να καταλήξει στο Μοσχάτο. Αν πάλι κάποιος νιώθει πως ο Κυριάκος, δεν πληροί ως πρόσωπο τις προϋποθέσεις για να συναφθεί μια εκ νέου συμμαχία κοινωνικού Κέντρου και λαϊκής Δεξιάς, τα παράπονά του στον ίδιο.

Το να προδικάζεις όμως πως μόνον με ολίγη από ΚΙΝΑΛ θα μπορεί η ΝΔ να κυβερνήσει για να διώξει τη επάρατο νέα Αριστερά, πάει πολύ. Ακόμη περισσότερο όταν δεν ανήκεις πολιτικά στην οικογένεια του Κέντρου ή της Σοσιαλδημοκρατίας. Για τον Αντώνη Σαμαρά ο λόγος που έσπευσε να θέσει το ΚΙΝΑΛ προ των ευθυνών του για την νέα συγκυβέρνηση που ο ίδιος ονειρεύεται.

Πολιτικά καλά έκανε, για τους δικούς του λόγους, αλλά θα πρέπει να θυμάται πως θα έπρεπε να λάβει υπόψιν του την κοινωνική βάση του ΚΙΝΑΛ, τον κόσμο που πήγε και ψήφισε τον νέο φορέα και όσους το έπραξαν ακριβώς για να μην ξαναδούν τον εαυτό τους συνιστώσα του ενός ή του άλλου.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024