Στο βίντεο διακρίνονται δύο αμερικανοί αστυνομικοί να συνοδεύουν με τα πόδια στην άλλη πλευρά των συνόρων τον άνδρα, στον οποίο έχουν φορέσει χειροπέδες και είναι ημίγυμνος, ενώ φαίνεται πως είναι τραυματισμένος και ψυχικά ασταθής

Bίντεο το οποίο προβλήθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC δείχνει αμερικανούς συνοριοφύλακες να συνοδεύουν έναν άρρωστο άνδρα στο μεξικανικό έδαφος, στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού, προφανώς επιχειρώντας να τον ξεφορτωθούν, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Τα γεγονότα, που εκτυλίχθηκαν, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, την 27η Μαρτίου του 2017, προκάλεσαν την παρέμβαση των μεξικανικών αρχών, που κατήγγειλαν το περιστατικό στην αμερικανική Αρχή Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων.

Στο βίντεο διακρίνονται δύο αμερικανοί αστυνομικοί να συνοδεύουν με τα πόδια στην άλλη πλευρά των συνόρων τον άνδρα, στον οποίο έχουν φορέσει χειροπέδες και είναι ημίγυμνος, ενώ φαίνεται πως είναι τραυματισμένος και ψυχικά ασταθής.

Οι μεξικανοί συνάδελφοί τους επισημαίνουν ότι ο νόμος επιβάλλει η διαδικασία των επαναπατρισμών να επιβλέπεται από τις προξενικές αρχές, προκειμένου να καθορίζεται η χώρα προέλευσης και η ταυτότητα των μεταναστών.

«Δεν είναι υπό την επίβλεψή μου» προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο αμερικανός αστυνομικός. «Πιστεύω ότι είναι Μεξικανός» συνεχίζει και κατόπιν λέει: «Μοιάζει (Μεξικανός)».

Εν τέλει, έχοντας αποθαρρυνθεί από την αντίδραση των αστυνομικών στη μεθόριο με το Μεξικό, οι αμερικανοί αστυνομικοί επιτρέπουν στον άνδρα να περάσει πίσω στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα «μεμονωμένο περιστατικό» διαβεβαίωσε στο NBC εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής Αρχής Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων, όπου υπηρετούν οι δύο αστυνομικοί.

Δείτε το βίντεο εδώ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr