Η διγλωσσία για το κρίσιμο περιστατικό στη Ρω, η σύγχυση για το τι έγινε και η αναγκαστική παρέμβαση του Μαξίμου που άδειασε τον υπουργό Αμυνας

Σε πολιτική ομηρία βρίσκεται ο πρωθυπουργός με τον Πάνο Καμμένο να είναι το «κόκκινο πανί» αλλά με το Μέγαρο Μαξίμου να μην μπορεί να κάνει τίποτε περισσότερο από… υπομονή.

Η υποχρεωτική συγκατοίκηση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, δυσκολεύει ημέρα με την ημέρα. Το αποκορύφωμα ήταν το χθεσινό επεισόδιο πάνω από τη Ρω και η επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης. Ένα περιστατικό που διέρρευσε από συγκεκριμένες ιστοσελίδες, για το οποίο δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση, ούτε από το ΓΕΕΘΑ, ούτε από το Πεντάγωνο, αλλά ούτε και από την κυβέρνηση.

Μόνο η διαρροή από το Μαξίμου προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα για ένα επεισόδιο εξαιρετικά σοβαρό το οποίο ανέδειξε τις μεγάλες διαφορές στους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων. Αυτή η διπλή γραμμή μέσα στην κυβέρνηση έγινε εμφανής χθες. Από τη μια ο Πάνος Καμμένος «αναβάθμιζε» το γεγονός δίνοντας έμφαση στα πυρά από την ελληνική φρουρά και από την άλλη το Μαξίμου που αναγκάστηκε να διαρρεύσει πληροφορίες βλέποντας να περνά η ώρα. Και μάλιστα πληροφορίες που υποβάθμιζαν το περιστατικό, άδειαζαν τον υπουργό Αμυνας και του έστελναν μήνυμα να μη δίνει γραμμή σε φιλικά ΜΜΕ ότι επρόκειτο για ένα γεγονός που πρέπει να πανηγυρίζει η Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και μέσα στο Πεντάγωνο υπάρχουν δύο γραμμές. Στρατιωτικοί που ακολουθούν τον κ. Καμμένο κι άλλοι που συμπαρατάσσονται με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος υπηρετεί τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου.

Επικίνδυνη διγλωσσία

Αυτή η διπλή γραμμή σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη κι ευαίσθητη περίοδο για τα εθνικά θέματα, έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό στον πρωθυπουργό, που όμως δείχνει ανήμπορος να λάβει άμεσα μέτρα, εξαιτίας της πολιτικής ομηρίας από τους ΑΝΕΛ.

Αντί να υπάρχει εθνική γραμμή και συνεννόηση και εντός και εκτός κυβέρνησης, εμφανίζεται μια διαρκής σύγχυση εξαιτίας της προσωπικής ατζέντας που έχει ο υπουργός Αμυνας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η χθεσινή παρέμβαση του Μαξίμου για το περιστατικό της Ρω και η παράκαμψη του υπουργείου Αμυνας έγινε μετά από προτροπή του υπουργείου Εξωτερικών. Τόσο το Μαξίμου όσο και ο Ν. Κοτζιάς φέρονται ενοχλημένοι από τις κινήσεις του κ. Καμμένου και από τις συνεχείς διαρροές χθες τόσο για το τουρκικό ελικόπτερο όσο και για τις… πολεμικές συσκέψεις στο Πεντάγωνο.

Ειδικά τις πρώτες ώρες του περιστατικού υπήρξε σύγχυση για το αν το τουρκικό ελικόπτερο μπήκε στο ελληνικό FIR, αν πέταξε σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το νησί της Ρω κι αν αναχαιτίστηκε από την ελληνική φρουρά. Τελικά μόνο με τη διαρροή του Μαξίμου ξεκαθάρισαν τα πράγματα και προσπάθησε να «μαζευτεί» η διγλωσσία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr