Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βολές Ερντογάν και κατά Ρωσίας για την «επόμενη ημέρα» στο Αφρίν

Βολές Ερντογάν και κατά Ρωσίας για την «επόμενη ημέρα» στο Αφρίν

Ο τούρκος πρόεδρος επέκρινε τη θέση της Ρωσίας, λέγοντας πως η ίδια η Άγκυρα θα αποφασίσει τις λεπτομέρειες της επιστροφής της περιοχής στον συριακό λαό

Τη θέση της Ρωσίας για το μέλλον του Αφρίν επέκρινε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως η ίδια η Άγκυρα θα αποφασίσει τις λεπτομέρειες της επιστροφής της περιοχής στον συριακό λαό.

«Ξέρουμε πολύ καλά σε ποιον θα παραδώσουμε το Αφρίν. Πρώτα, ας μιλήσουμε για την παράδοση των περιοχών που ελέγχονται από άλλες χώρες στη Συρία» δήλωσε ο Ερντογάν, απορρίπτοντας σχόλια του ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Όταν έρθει ο καιρός, θα δώσουμε το Αφρίν στον λαό του προσωπικά, αλλά η ώρα αυτή εξαρτάται από εμάς, εμείς θα την προσδιορίσουμε, όχι ο κ. Λαβρόφ» πρόσθεσε.

Ο Λαβρόφ δήλωσε την Δευτέρερα  πως ο ευκολότερος τρόπος να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο Αφρίν είναι να τεθεί και πάλι υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ενώ η Τουρκία συνεργάζεται τόσο με τη Ρωσία όσο και με το Ιράν για τη μείωση σε κάποιο βαθμό της βίας στη Συρία, η Άγκυρα απαιτεί εδώ και καιρό την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και έχει υποστηρίξει τους αντάρτες που μάχονται εναντίον του. Ο Άσαντ υποστηρίζεται κυρίως από τη Μόσχα και την Τεχεράνη.

Η Τουρκία διεξάγει στρατιωτική εκστρατεία για την εκδίωξη των Κούρδων μαχητών των YPG από τη βορειοδυτική περιοχή Αφρίν, ενώ η ρωσική πολεμική αεροπορία και υποστηριζόμενοι από το Ιράν πολιτοφύλακες συνέδραμαν τον συριακό στρατό στις επιθέσεις του στις περιοχές Ιντλίμπ και Γούτα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024