Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχέδιο για 100% ανακύκλωση συσκευασιών προωθεί η Nestlé

Σχέδιο για 100% ανακύκλωση συσκευασιών προωθεί η Nestlé

Η Nestlé στοχεύει στην ανακύκλωση ή στην επαναχρησιμοποίηση όλων των πλαστικών συσκευασιών της, μέχρι το 2025

Το σχέδιό της να ανακυκλώνει ή να επαναχρησιμοποιεί το 100% των συσκευασιών των προϊόντων της, μέχρι το 2025, ανακοίνωσε η Nestlé.

Όπως σημειώνουν τα στελέχη της εταιρείας, στόχος είναι όλες οι συσκευασίες της, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών, να καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής επεξεργασίας απορριμμάτων, με σκοπό να ελαχιστοποιηθεί η επίδραση της συσκευασίας στο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Nestlé επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Την εξάλειψη των μη ανακυκλώσιμων πλαστικών συσκευασιών, την ενθάρρυνση της χρήσης πλαστικών που να επιτρέπουν υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης και, τέλος, την εξάλειψη ή τον επαναπροσδιορισμό των πολύπλοκων υλικών συσκευασίας.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας, η Nestlé επισημαίνει ότι δεσμεύεται:

  • Να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη συστημάτων για τη συλλογή, διαλογή και ανακύκλωση συσκευασιών σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται.
  • Να συνεργαστεί με τους εταίρους της και τις ενώσεις του κλάδου της, προκειμένου να ερευνήσει διαφορετικές λύσεις στους τομείς της συσκευασίας, για τη μείωση των πλαστικών, τη διευκόλυνση της ανακύκλωσης, αλλά και την ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων για την εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων.
  • Να προσαρμόσει τις συσκευασίες της με σημάνσεις που θα περιέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ανακύκλωσης για τους καταναλωτές.
  • Να προωθήσει την αγορά για την ανακύκλωση των πλαστικών μέσα από την αύξηση του ποσοστού ανακυκλωμένων πλαστικών στις συσκευασίες της, συμπεριλαμβανομένης της ανακυκλωμένης περιεκτικότητας σε φιάλες πολυαιθυλενίου στην Ευρώπη κατά 25% έως το 2025.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024