Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπλερ προειδοποιεί την Μέι να μην διακινδυνεύσει την ειρήνη στη Β. Ιρλανδία

Ο Μπλερ προειδοποιεί την Μέι να μην διακινδυνεύσει την ειρήνη στη Β. Ιρλανδία

Το Brexit θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία, λέει ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL.

Ο Τόνι Μπλέρ ήταν από τους πρωτεργάτες της συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής στη Βόρεια Ιρλανδία ανάμεσα στους καθολικούς και τους προτεστάντες στις 10 Απριλίου 1998, με την οποία τερματίστηκε ο 30ετής εμφύλιος πόλεμος.

Σήμερα, 20 χρόνια μετά τη συμφωνία αυτή ο Μπλερ μιλώντας στον Spiegel προειδοποιεί την σημερινή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να μην διακινδυνεύσει απερίσκεπτα την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία . «Το δημοψήφισμα που οδήγησε στο Brexit ήταν μια επίθεση στην »καρδιά» της ειρηνευτικής συμφωνίας που εγκρίθηκε ακριβώς πριν από 20 χρόνια», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας . «Θα μπορούσε να »αλλάξει θεμελιωδώς» τον ισορροπημένο συμβιβασμό μεταξύ των αντιπάλων ομάδων του πληθυσμού στη Βόρεια Ιρλανδία» προσθέτει .

Πολλοί φοβούνται ότι η βία θα μπορούσε να αναζωπυρωθεί στη Βόρεια Ιρλανδία ,προειδοποιεί ο Μπλερ και εκτιμά ότι «η συμμετρία των σχέσεων ανάμεσα στην Ιρλανδία,το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ μπορεί να διαρραγεί με το Brexit».

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024