Μπορεί οι γιορτές του Πάσχα να είναι μια περίοδος αγάπης και κατάνυξης, αλλά για τους πολιτικούς της περιφέρειας είναι και μια περίοδος… γκρίνιας. Η… αναγκαστική επιστροφή τους στα πάτρια εδάφη και στις εκλογικές τους περιφέρειες είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν τα παράπονα των ψηφοφόρων τους. Κάθε χρόνο στα καφενεία των χωριών και των πόλεων της επαρχίας μαζί με το τσούγκρισμα των αυγών και τις ευχές ακούγονται και πολλά παράπονα για όλα όσα συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ειδικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που κυβερνούν είχαν την τιμητική τους και φέτος καθώς τα… άκουσαν για τα καλά. Και ειδικά όταν επισκέπτονταν τον κόσμο που σούβλιζε τον παραδοσιακό οβελία.

Εκτός από την οικονομία, τα μνημόνια, την ανέχεια των πολιτών, το ότι δεν πιστεύουν στα «παραμύθια» περί ανάπτυξης κ.λπ.. φέτος το κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι πολεμικές κραυγές στο Αιγαίο. Ολο και περισσότεροι πολίτες ρωτούσαν με αγωνία τι θα γίνει, αν θα έχουμε κάποιο «θερμό» επεισόδιο, γιατί ο Καμμένος είναι ανεξέλεγκτος, πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Θα πάρουμε τις παλάσκες» ρωτούσαν τους βουλευτές οι πολίτες ενώ τους ασκούσαν κριτική για τη γενικότερη στάση τους.

Βεβαίως το θέμα των δύο στρατιωτικών που είναι φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη ήταν επίσης βασικό θέμα συζήτησης.

Οι υποσχέσεις

Ενα άλλο θέμα που χωρούσε πολλά παράπονα ήταν αυτό του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών. Οι επαρχιώτες διαμαρτύρονται συνεχώς για τα αυξημένα βάρη και θύμισαν στους κυβερνητικούς βουλευτές ότι μαζί πολεμούσαν για να μην ισχύσει ο φόρος στα ακίνητα και για να μειωθούν οι εισφορές, να μην πληρώνονται διόδια κ.λπ.

Τέλος όλο και περισσότεροι ρωτούσαν αν πάμε σύντομα σε εκλογές καθώς βλέπουν διάφορα προεκλογικά σημάδια, όπως χιλιάδες προσλήψεις, άνοιγμα των ταμείων και χρηματοδότηση δήμων κ.λπ.