Οι συνεχείς εξελίξεις που αφορούν την ηλεκτροκίνηση και τα ολοένα αυξανόμενα νέα προϊόντα που ασπάζονται το συγκεκριμένο είδος, συχνά μας κάνουν να ξεχνάμε ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελούσε εξαιρετικά δημοφιλή τεχνολογία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα πριν τα φθηνά ορυκτά καύσιμα καταφέρουν να την εκθρονίσουν ολοκληρωτικά -μέχρι νεωτέρας.

Σε αυτή την κυκλοτερή αλληλουχία τάσεων στις οποίες πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις, η Nissan υπενθυμίζει την πρώιμη ενασχόλησή της με την ηλεκτροκίνηση δίνοντας στη δημοσιότητα ένα ομολογουμένως σπάνιο δείγμα συνύπαρξης παρελθόντος και παρόντος το εγνωσμένου κύρους σύγχρονο Leaf στη δεύτερη γενιά του κινείται δίπλα-δίπλα με το επίσης ηλεκτροκίνητο Nissan Tama το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο μακρινός απόγονος του.

Για όσους αγνοούν την ιστορία του, το Nissan Tama μετράει 70 χρόνια «ζωής» και αποτελεί ένα από τα πλέον αξιοπρόσεκτα κομμάτια της ηλεκτρικής κληρονομιάς των Ιαπώνων.

Το Tama ξεκίνησε εν έτει 1947, αρχικά ως ένα ένα διθέσιο πρωτότυπο όχημα βάρους 500 κιλών που προοριζόταν για μεταφορές εμπορευμάτων εξ ου και διέθετε διθέσια διάταξη στο εσωτερικό του.

Στη συνέχεια μετασχηματίστηκε σε επιβατικό τετράθυρο και τετραθέσιο επιβατικό όχημα το οποίο εξοπλιζόταν με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 4,5 ίππων, μπορούσε να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα έως και 34 χλμ./ώρα ενώ οι μπαταρίες με τις οποίες εξοπλιζόταν του εξασφάλιζαν αυτονομία 65 χλμ./ώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας