Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γιουνάιτεντ διέλυσε και τους νόμους των πιθανοτήτων (εκτός από τη Σίτι)

Η Γιουνάιτεντ διέλυσε και τους νόμους των πιθανοτήτων (εκτός από τη Σίτι)

Το βράδυ του Σαββάτου η Γιουνάιτεντ εκτός από τη Σίτι, διέλυσε και τους αριθμούς που την ήθελαν καλεσμένη στο πάρτι τίτλου της συμπολίτισσας

Η 7η Απριλίου 2018 δεν έκρινε κάτι σημαντικό. Δεν καθόρισε κάποιον τίτλο. Ναι, η Μάντσεστερ Σίτι με νίκη απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα στεφόταν πρωταθλήτρια Αγγλίας. Η ήττα στο ντέρμπι δεν της το στερεί αυτό. Απλά δίνει… παράταση στη στέψη. Πιθανότατα θα γίνει πρωταθλήτρια Αγγλίας το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο.

Όμως η Γιουνάιτεντ της έδωσε ένα σκληρό μάθημα. Και ο Μουρίνιο μια μεγάλη προσωπική απάντηση προς τους επικριτές του, οι οποίοι ολοένα και αυξάνονται. Ο «Μου» δεν… πέθανε ακόμα.

Πολύ περισσότερο η τεράστια προπονητική του αξία. Η δε «κόκκινη» πλευρά της πόλης, παραμένει περήφανη και σίγουρη πως το μπλε μέρος δεν θα είναι κυρίαρχο για πάντα, επειδή οι Άραβες είναι αποφασισμένοι να σκορπούν τα πετροδόλαρα σαν τα παιδάκια που πετούν τις πέτρες στη θάλασσα.

Πογκμπά όπως… Ρούνεϊ, έξι χρόνια μετά

Το ντέρμπι του Σαββάτου άφησε πίσω του μια σειρά – στατιστικές – ιστορίες που κάνουν τόσο μεγάλο κρότο, όσο έκανε από μόνη της η επική ανατροπή της Γιουνάιτεντ από το 0-2 του ημιχρόνου στο θριαμβευτικό 3-2. Ο Πολ Πογκμπά είναι ο πρωταγωνιστής μίας εξ αυτών.

Ο Γάλλος χαφ δεν είχε σκοράρει μέσα στο 2018. Παρέμενε «άσφαιρος» σε ματς της Πρέμιερ Λιγκ από τις 18 Νοεμβρίου 2017, στην εντός έδρας νίκη με 4-1 επί της Νιούκαστλ. Κι όμως, ήταν αυτός που με δύο γκολ μέσα σε 97 δευτερόλεπτα στο Έτιχαντ, έκανε μετέτρεψε το 0-2 σε 2-2.

Αυτά τα δύο γκολ δεν σηματοδότησαν μονάχα την επιστροφή του Πογκμπά στο σκοράρισμα έπειτα από 160 μέρες, αλλά και ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 2012 και αφορούσε τους παίκτες της Γιουνάιτεντ που (δεν) σκόραραν δύο φορές απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι σε αγώνα της Πρέμιερ. Τελευταίος που το είχε πετύχει ήταν ο Γουέιν Ρούνεϊ, τον Δεκέμβριο του μακρινού 2012. Από τότε, κανείς παίκτης της Γιουνάιτεντ δεν είχε σκοράρει δύο γκολ σε ένα ματς κόντρα στη συμπολίτισσα, μέχρι που το πέτυχε ο Πογκμπά το βράδυ του Σαββάτου. Τα αγγλικά media τον χαρακτήρισαν – όχι άδικα – ήρωα…

Η Γιουνάιτεντ και ο Μουρίνιο διέλυσαν τον νόμο των πιθανοτήτων

Οι Άγγλοι παρουσίασαν και μια σειρά από άλλα ιστορικά ρεκόρ που κατέρριψαν η Γιουνάιτεντ και ο Μουρίνιο. Και που είχαν σαν θύματα τη Σίτι και τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Στατιστικά που θα στοιχημάτιζες πως δεν μπορούν να αλλάξουν, αν απλά παρακολουθούσες το πρώτο ημίχρονο του αγώνα: η Σίτι μπροστά με 2-0 και η Γιουνάιτεντ… καλεσμένη στο πάρτι τίτλου, έχοντας 0 τελικές. Κι όμως, το θαύμα έγινε.

Πάμε να δούμε πως η Γιουνάιτεντ διέλυσε τον νόμο των πιθανοτήτων μέσα σε 45 λεπτά:

1. Στην ιστορία της Premier League, όταν η Σίτι πήγε στο ημίχρονο με προβάδισμα δύο γκολ μετρούσε συνολικά: 68 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες. Το Σάββατο γνώρισε την τέταρτη…

2. Στην ιστορία της Premier League, όταν η Γιουνάιτεντ πήγε στο ημίχρονο με δύο γκολ πίσω στο σκορ μετρούσε: 4 νίκες, 5 ισοπαλίες, 23 ήττες. Το Σάββατο το ρεκόρ έγινε 5-5-23

3. (το πιο εντυπωσιακό): Στην καριέρα του Πεπ Γκουαρντιόλα, όταν οι ομάδες του κέρδιζαν με δύο γκολ στο ημίχρονο, το ρεκόρ του ήταν: 81 νίκες, 5 ισοπαλίες, ΚΑΜΙΑ ήττα! Πλέον ξέρει και ο Πεπ πως είναι να σου γυρίζουν ολοκληρωτικά ένα ματς το οποίο ελέγχεις απόλυτα στα πρώτα 45 λεπτά.

4. Στην καριέρα του Ζοσέ Μουρίνιο, όταν οι ομάδες του βρίσκονταν με δύο γκολ πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, η ιστορία έγραφε: 1 νίκη, 4 ισοπαλίες, 8 ήττες. Η δεύτερη νίκη του είναι η πιο εντυπωσιακή!

Τα στατιστικά πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων. Οι αριθμοί αποδείχτηκαν ψεύτες. Και το ποδόσφαιρο νίκησε. Διότι όταν βλέπεις μπροστά στα μάτια σου κάτι τόσο εντυπωσιακό, κάτι σχεδόν… εξωπραγματικό, καταλαβαίνεις για ακόμα μια φορά πόσο όμορφο και γοητευτικό είναι το ποδόσφαιρο!

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024