Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Το Παρίσι υποθάλπει τρομοκράτες

Ερντογάν: Το Παρίσι υποθάλπει τρομοκράτες

Οι γαλλικές επικρίσεις για την τουρκική επιχείρηση στη Συρία και η στήριξη στους Κούρδους, εξόργισαν τον τούρκο πρόεδρο που υποστήριξε ότι η Γαλλία «υποδέχεται» τους τρομοκράτες στο Μέγαρο των Ηλυσίων

«Πυρά» εναντίον του Εμμανουέλ Μακρόν και της Γαλλίας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η Γαλλία υποθάλπει τρομοκράτες, σχολιάζοντας τη στήριξη του Παρισιού στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών αυξήθηκε σημαντικά από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Γαλλίας συναντήθηκε με μια αντιπροσωπεία από τη Συρία, μεταξύ αυτών εκπροσώπους των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG και του πολιτικού βραχίονα τους- PYD.

Μάλιστα, σε εκείνη τη συνάντηση, ο Μακρόν διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα βοηθήσει στην σταθεροποίηση της κατάσταση στη βόρεια Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστηρίζει ότι αυτή ακριβώς η δέσμευση ισοδυναμεί με στήριξη στην τρομοκρατία και για αυτόν τον λόγο η Γαλλία θα μπορούσε να αποτελέσει «στόχο της Τουρκίας». «Γαλλία, υποθάλπεις την τρομοκρατία, την στηρίζεις καθώς τους υποδέχεσαι στο Μέγαρο των Ηλυσίων» είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν σε υποστηρικτές του στην νοτιοδυτική επαρχία Ντενιζλί.

«Δεν θα μπορείς να το εξηγήσεις αυτό. Δεν θα μπορέσεις να απαλλαχθείς από το τρομοκρατικό αυτό βάρος… Όσο η Δύση φροντίζει αυτούς τους τρομοκράτες, θα βουλιάζει» υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024