Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στέλνουν τον Γκόφφους στην Ελλάδα οι ΗΠΑ, για κρίσιμες συνομιλίες

Στέλνουν τον Γκόφφους στην Ελλάδα οι ΗΠΑ, για κρίσιμες συνομιλίες

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Ελλάδα ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να έχει επαφές με την ελληνική πολιτική ηγεσία

Φτάνει την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδιος για θέματα ΝΑΤΟ και Ευρώπης, Τόμας Γκόφφους.

Ο κ. Γκόφφους θα έχει σημαντικές συνομιλίες με την ελληνική πολιτική ηγεσία. Μεταξύ αυτών οι σχέσεις της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση θα θέσει στον Γκόφφους και την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ελπίδες για πιέσεις των Αμερικανών ώστε να απελευθερωθούν το συντομότερο

Ο Τόμας Γκόφφους έρχεται στη χώρα μας κατόπιν εντολής του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιου για θέματα Ευρώπης και Εργασίας, Γουές Μίτσελ ο οποίος ήταν πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη αυτή έχει βαρύνουσα σημασία καθώς θα τεθεί επίσης το θέμα της μεταφοράς μέρους της βάσης που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας. Οι Αμερικανοί ήδη σχεδιάζουν να δημιουργήσουν νέα ή να αναβαθμίσουμε τις παλαιότερες βάσεις στην Ελλάδα, όπως στην Ανδραβίδα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Γκόφφους θα μεταβεί και στη Λευκωσία. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη στην Κύπρο υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Πενταγώνου, μετά την επίσκεψη του προκατόχου του Τζέιμς Τάουνσεντ, τον Ιούλιο του 2014. Η επίσκεψη Τάουνσεντ, λίγους μήνες μετά την επίσκεψη στην Κύπρο του τότε αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, είχε χαρακτηριστεί στοιχείο της αναβάθμισης των διμερών σχέσεων ΗΠΑ – Κύπρου.

Η επίσκεψη στην Κύπρο έχει μεγάλη σημασία καθώς οι Τούρκοι αυτές τις ημέρες στέλνουν στο Αιγαίο το ερευνητικό «Μπαρμπαρός», απέναντι από το Ριζοκάρπασο κι ετοιμάζονται να στήσουν τη δική τους πλωτή πλατφόρμα και να ξεκινήσουν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024