Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμανατίδης: Σύμβολο ζωής και ελπίδας το Άγιο Φως

Αμανατίδης: Σύμβολο ζωής και ελπίδας το Άγιο Φως

Ο υφυπουργός Εξωτερικών που βρέθηκε στην Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα τόνισε πως «το Ανέσπερο Φως θα φωτίσει το σκοτάδι και θα ζεστάνει τις ψυχές μας με το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας»

Το Άγιο Φως παρέλαβε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο μετά από την Τελετή Αφής στον Πανάγιο Τάφο, ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, τονίζοντας πως το Άγιος Φως αποτελεί σύμβολο ζωής και ελπίδας.

«Έχουμε και φέτος την τιμή να παραλαμβάνουμε από τα χέρια σας το Άγιο Φως και το προνόμιο να Το μεταφέρουμε, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Αμανατίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι «η Εκκλησία των Ιεροσολύμων στην μακραίωνη ιστορική της πορεία αναδεικνύει την ελληνορθόδοξη μαρτυρία εν μέσω ποικίλων δυσκολιών, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των Θεσμών του Πατριαρχείου και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας».

«Η Ελληνική Πολιτεία παραμένει σταθερά αρωγός του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας στην προσπάθεια διαφύλαξης των ιερών προνομίων και του πνευματικού ρόλου της Σιωνίτιδας Εκκλησίας» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

«Είμαι βέβαιος ότι μας διακατέχουν όλους τα ίδια αισθήματα ευλάβειας, κατάνυξης και ελπίδας ότι το Ανέσπερο Φως, στην πορεία του από την Αγία Γη στην πατρίδα μας, θα φωτίσει το σκοτάδι και θα ζεστάνει τις ψυχές μας με το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας» συμπλήρωσε ο κ. Αμανατίδης.

Στη συνέχεια, η ελληνική αντιπροσωπεία επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα.

Το Άγιο Φως αναμένεται ότι θα αφιχθεί στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα στις 18:30, ενώ στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη στις 20:30.

Διαβάστε ακόμα:

Τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα [Βίντεο]

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024