Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάσημες φιγούρες αναβιώνουν ως τατουάζ

Διάσημες φιγούρες αναβιώνουν ως τατουάζ

Δέκα άνθρωποι από το χώρο του θεάματος, της τέχνης και της επιστήμης, μετατρέπονται σε πετυχημένα σχέδια τατουάζ.

Η δερματοστιξία ή κοινώς η τέχνη των τατουάζ είναι συχνά η αιτία για να φτιαχτούν φαντασμαγορικά σχέδια. Η λεπτομέρεια και απόλυτη συμμετρία των σχεδίων εντυπωσιάζει, ενώ θα μπορούσαν να αποτελούν έργα τέχνης για κάποιο μουσείο ή γκαλερί. Οι άνθρωποι που φέρουν πάνω τους τατουάζ έχουν άπλετες επιλογές σχεδίων. Προσχεδιασμένες ή εκ νέου δημιουργίες αντλούν τη θεματολογία τους από οτιδήποτε μπορεί να περάσει από τον ανθρώπινο νου. Πολλές φορές οι άνθρωποι που στιγμάτισαν με το πέρασμα τους τον κόσμο και τις καρδίες, αλλά και τη νοοτροπία των ανθρώπων, γίνονται σκίτσα και στο τέλος ένα καλοσχεδιασμένο τατουάζ που θα τους συντροφεύει για όλη τους τη ζωή.

Η Μεξικάνα ζωγράφος, Φρίντα Κάλο χαράχθηκε στις μνήμες των ανθρώπων ως σύμβολο της ελευθερίας και της ζωής. Τα έργα της διακρίνονταν για τις προσωπογραφίες της, μιας και η ίδια έλεγε πως ο εαυτός της είναι το μοναδικό αντικείμενο που γνώριζε καλύτερα από οτιδήποτε. Το πρόσωπο της λοιπόν σήμερα αποτελεί ένα μόνιμο κόσμημα στο σώμα αρκετών ανθρώπων.

Το αγγλικό ροκ συγκρότημα των Beatles που ξεσήκωσε τα πλήθη τη δεκαετία του 60 με τις μουσικοχορευτικές του επιτυχίες μετρούσε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο. Οι φιγούρες των τεσσάρων θρυλικών σκαθαριών αποτελούν ένα πολύ δημοφιλές σχέδιο για όποιον λατρεύει τα τατουάζ, τη μουσική και δηλώνει μέλος του κινήματος Beatlemania. Ως πιο συνηθισμένο τατουάζ, με θέμα τους Beatles συναντάμε το εξώφυλλο του δίσκου τους με τίτλο «Abbey Road», με τους τέσσερις αστέρες να διασχίζουν την ομότιτλη οδό.

Ο «Βασιλιάς της Ποπ», Μάικλ Τζάκσον αποτελεί όχι μόνο μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής, αλλά και στα τατουάζ. Το πρόσωπο και οι χαρακτηριστικές χορευτικές κινήσεις του είναι αυτά που επιλέγουν να ζωγραφίσουν στο σώμα τους οι λάτρεις του καλλιτέχνη.

Εκτός από το συγκρότημα των Beatles, ο Τζον Λένον ακολούθησε και τη δική του ξεχωριστή πορεία, έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του, Γιόκο Όνο. Η νοοτροπία και τα αντιπολεμικά μηνύματα του καλλιτέχνη έμειναν στην ιστορία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλησαν να τα έχουν πάνω στο σώμα τους, σε μορφή ενός τατουάζ ώστε να θυμούνται πάντα πόσο σπουδαία είναι.

Το σύμβολο του σεξ, Μέριλιν Μονρόε που έκλεψε τις καρδίες χιλιάδων αντρών εξακολουθεί να είναι ένα από τα κορυφαία τατουάζ που στην απόδοση τους παραμένουν εντυπωσιακά, όπως ήταν και η ίδια η ηθοποιός και τραγουδίστρια. Τα σαρκώδη χείλη, η μικροσκοπική ελιά και η ξανθιά πλούσια κόμη της δεσπόζουν σε αμέτρητα σχέδια.

Το ταμπεραμέντο του «Βασιλιά της Ροκ εν Ρολ», Έλβις Πρίσλεϊ δε ξεχνιέται μέχρι και σήμερα. Οι εκρηκτικές χορευτικές κινήσεις του τραγουδιστή, αλλά και η ομορφιά του νεαρού καλλιτέχνη, έκαναν τις γυναίκες να λιποθυμούν. Ανεξάρτητα από την φημολογία που το θεωρεί ακόμη ζωντανό, ο καλλιτέχνης ζωντανεύει ξανά μέσα από τα τατουάζ των θαυμαστών του.

Ο ηθοποιός Χιθ Λέτζερ, ή πιο σωστά ο «Jocker» της ταινίας «The Dark Knight» έχει μείνει στην ιστορία ως ο κακός με τη σατανική ερμηνεία. Μπορεί η ταινία να κυκλοφόρησε έξι μήνες μετά το θάνατό του, η φιγούρα του ηθοποιού όμως ήταν αρκετή να γίνει ένα τρομερό σχέδιο για τατουάζ.

Ο γλυκύτατος φυσικός, Άλμπερτ Αϊνστάιν που θεμελίωσε τη Θεωρία της Σχετικότητας είναι το νούμερο ένα σχέδιο για εκείνους που έχουν εμμονή με την επιστήμη κι ειδικότερα τη φυσική.

Η Μόνα Λίζα ή Τζοκόντα όπως επίσης αποκαλείται, είναι η προσωπογραφία που ζωγράφισε ο διάσημος Ιταλός ζωγράφος, Λεονάρντο ντα Βίντσι. Η γυναικεία μορφή της ενέπνευσε πολλούς να σχεδιάσουν τη Μόνα Λίζα λίγο διαφορετικά και πιο σύγχρονα.

Η Κλεοπάτρα και η επιβλητική της εμφάνιση αποτελεί στοιχείο έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους. Η βασίλισσα της Αιγύπτου που κατάφερε να σαγηνεύσει τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο με την ομορφιά της, απεικονίζεται σήμερα ως ένα τατουάζ πολύ παλιάς εποχής.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024