Μεγάλη «σφαγή» στις συντάξεις, που φτάνει το 30%, φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου. Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει ο Γολγοθάς για χιλιάδες συνταξιούχους που βγήκαν πρόσφατα από την αγορά εργασίας.
Μεγάλα θύματα είναι όσοι έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.
Τα πρώτα στοιχεία από 16.000 συντάξεις όσων υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης από 13 Μαϊου 2016 και ύστερα δείχνουν ότι τα μεγάλα θύματα των περικοπών θα είναι όσοι λάμβαναν μισθό άνω των 1.500 ευρώ (μικτά) και είχαν τουλάχιστον 30 έτη ασφάλισης.
Μάλιστα στο Δημόσιο θα έχουν μειώσεις 30% όσοι ανήκαν στις κατηγορίες Π.Ε. Και Τ.Ε. Και είχαν συμπληρώσει περισσότερα από 30 έτη στην εργασία.
Η μείωση θα κυμανθεί στο 16% έως 25% και μεγάλοι χαμένοι είναι στο ΙΚΑ όσοι έχουν αποδοχές άνω των 1.500 ευρώ και με τουλάχιστον 30 έτη ενώ στο ΤΕΒΕ οι ασφαλισμένοι με υψηλές αλλά και μέσες ασφαλιστικές κατηγορίες θα χάσουν τουλάχιστον 220 ευρώ από τη σύνταξη.
Στο ΤΑΕ τα περισσότερα χρήματα θα χάσουν όσοι είχαν ασφάλιση άνω των 30 ετών και ανήκουν στις δύο υψηλότερες κατηγορίες, ενώ κοντά στο 30% θα είναι και η μείωση για όσους είναι ασφαλισμένοι των πρώην ταμείων Νομικών και ΤΣΑΥ.

Γράψτε το σχόλιο σας