Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία της Κύπρου για τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου

Ανησυχία της Κύπρου για τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου

Σε παραστάσεις και διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση θα προχωρήσει η Κύπρος προκειμένου να εμποδίσει την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού

Την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να προβεί σε παραστάσεις και διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να εμποδίσει την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι η απόφαση για δημιουργία και λειτουργία του πυρηνικού σταθμού στα νότια παράλια της Τουρκίας δημιουργεί ανησυχίες για τυχόν επιπτώσεις ως προς την ασφάλεια, δεδομένου ότι η Κύπρος επηρεάζεται πολύ περισσότερο από ό,τι το μεγαλύτερο τμήμα της ίδιας της τουρκικής επικράτειας.

«Δυστυχώς η Τουρκία δεν έλαβε υπόψη τις σοβαρές επιφυλάξεις που έχουν εκφρασθεί από πολλές πλευρές, ούτε και την έκκληση του Ευρωκοινοβουλίου για να τερματίσει τα σχέδιά της, αφού πρόκειται για μια σεισμολογικά ευαίσθητη περιοχή, καθώς και την έκκληση να υιοθετήσει τη Συνθήκη για τις διασυνοριακές περιβαλλοντικές επιπτώσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία αγνόησε επίσης την υπόδειξη της Έκθεσης Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του περασμένου Ιουλίου, να διαβουλευθεί με τις κυβερνήσεις των γειτονικών χωρών, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι με τέτοιες ενέργειες η Τουρκία δημιουργεί, με έναν ακόμα τρόπο, συνθήκες αστάθειας και δυνητικούς κινδύνους, ενώ δείχνει να αγνοεί υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την ανάγκη για σχέσεις καλής γειτονίας.

Διαβάστε ακόμα:

Πούτιν: Ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου θα τεθεί σε λειτουργία το 2023

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024