Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέχθηκε να καταθέσει στο Κογκρέσο ο Ζάκερμπεργκ

Δέχθηκε να καταθέσει στο Κογκρέσο ο Ζάκερμπεργκ

Τις δικές του εξηγήσεις για το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook θα δώσει ο πρόεδρος και δ.σ. της εταιρείας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Την είσοδο του αμερικανικού Κογκρέσου θα περάσει στις 11 Απριλίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου, δέχθηκε να καταθέσει ενώπιον της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, σχετικά με το σκάνδαλο της εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων χρηστών από την Cambridge Analytica.

Η κατάθεση θα πραγματοποιηθεί πρωί της 11ης Απριλίου ενώπιον της επιτροπής Εμπορίου και Ενέργειας της Βουλής, επιβεβαίωσαν ο ρεπουμπλικανός πρόεδρός της Γκρεγκ Γουόλντεν και ο δημοκρατικός Φρανκ Παλόουν που είναι μέλος της.

Αμφότεροι εξέφρασαν την ελπίδα ότι η κατάθεση του Ζάκερμπεργκ «θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να καταλάβουν καλύτερα τι γίνονται τα προσωπικά δεδομένα τους στο Ίντερνετ».

«Εκτιμάμε το γεγονός ότι ο Ζάκερμπεργκ δέχεται να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής και βιαζόμαστε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας στις 11 Απριλίου», δήλωσαν οι κοινοβουλευτικοί.

Δεν θα είναι η μοναδική ανάκριση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ από το Κογκρέσο, όπου η υπόθεση της Cambridge Analytica έχει προκαλέσει σκάνδαλο.

Η εταιρεία, τις υπηρεσίες της οποίας είχε μισθώσει το 2016 η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται ότι εκμεταλλεύθηκε τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν.

Ερωτηματικό για Γερουσία

Ο νεαρός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook έχει επίσης κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις 10 Απριλίου στη δικαστική επιτροπή της Γερουσίας, δίπλα στους επικεφαλής της Google Σαντάρ Πιτσάι και του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ.

Ωστόσο, αυτή η συμμετοχή του δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως σύμφωνα με δήλωση της δημοκρατικής γερουσιαστή της Καλιφόρνιας Νταϊάν Φάινσταϊν στην εφημερίδα San Francisco Chronicle, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει κατ’ αρχήν δεχθεί να καταθέσει και στη Γερουσία.

Διαβάστε ακόμα:

Ζάκερμπεργκ: Το Facebook έκανε λάθη στην υπόθεση Cambridge Analytica

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024