Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουμουτσάκος για ΠΓΔΜ: Ο πρωθυπουργός επέλεξε οι αρχηγοί να ενημερωθούν μέσω Κοτζιά

Κουμουτσάκος για ΠΓΔΜ: Ο πρωθυπουργός επέλεξε οι αρχηγοί να ενημερωθούν μέσω Κοτζιά

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να ενημερωθεί διά του αρμοδίου τομεάρχη. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά» συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος εν όψει της συνάντησης που θα έχει ο ίδιος με τον υπουργό Εξωτερικών το απόγευμα της Τετάρτης

«Το επίπεδο των συναντήσεων καθορίστηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό» δήλωσε ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας πως «ο πρωθυπουργός επέλεξε οι πολιτικοί αρχηγοί να ενημερωθούν διά του κ. Κοτζιά».

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να ενημερωθεί διά του αρμοδίου τομεάρχη. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά» συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος εν όψει της συνάντησης που θα έχει ο ίδιος με τον υπουργό Εξωτερικών το απόγευμα της Τετάρτης.

Μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συμμετάσχει και έχει αποδεχθεί όλες τις προσκλήσεις του πρωθυπουργού για ενημέρωση στα εθνικά θέματα. Την ίδια πρόθεση έχει και τώρα. Το επίπεδο της ενημέρωσης το επέλεξε ο πρωθυπουργός. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει την πρόθεση να συναντηθεί με τον αρχηγό της κυβέρνησης και να συζητήσουν, να ενημερωθεί για τα εθνικά θέματα, επέλεξε σε αυτή τη διαδικασία ενημερώσεως να εκπροσωπηθεί από τον αρμόδιο τομεάρχη του».

«Σε αυτό το επίπεδο» συνέχισε «πρέπει όλοι να δεσμεύονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Επειδή μιλάμε για μία κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας ο πρωθυπουργός, αφού κρίνει εκείνος ότι πρέπει να ενημερωθούν οι πολιτικές δυνάμεις, πρέπει να το κάνει ο ίδιος».

Με αφορμή και τη δήλωση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, ότι στην ενημέρωση των κομμάτων ο υπουργός Εξωτερικών εκπροσωπεί μόνο το κομμάτι της κυβέρνησης που συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι το σύνολο της κυβέρνησης, ο κ. Κουμουτσάκος παρατήρησε πως «η δήλωση της κ. Σπυράκη υπογραμμίζει ένα πραγματικό γεγονός που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι ο κ. Κοτζιάς ακολουθεί μία συγκεκριμένη διαπραγμάτευση γραμμή, με συγκεκριμένο διαπραγματευτικό περιεχόμενο, το οποίο αποκάλυψε ως προς το ένα μέρος του ο ίδιος ο πρωθυπουργός -επιπόλαια κατά την άποψή μας- και βιαστικά για το Gorna Makedonija, δηλαδή μία σύνθεση ονομασία, επομένως η εντολή και η διαπραγματευτική τακτική που ακολουθεί ο κ. Κοτζιάς αφορά μία σύνθετη ονομασία που έχει τον όρο Μακεδονία μέσα».

«Την ίδια στιγμή», συνέχισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, «ένας κορυφαίος θεσμικά υπουργός της κυβέρνησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει ότι έχει αποφασίσει ο ίδιος και το κόμμα του να εμποδίσει οποιαδήποτε συμφωνία, που θα περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, δηλαδή είναι ακριβώς αντίθετη η πολιτική του ομολογημένη επιδίωξη από αυτό το οποίο διαπραγματεύεται ο υπουργός εξωτερικών και υπό αυτή την έννοια ο κ. Κοτζιάς δεν εκπροσωπεί το σύνολο της κυβέρνησης».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024