Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι καλύτερες δημιουργίες σε δημόσιους χώρους για το 2018

Οι καλύτερες δημιουργίες σε δημόσιους χώρους για το 2018

Αυτά είναι τα γλυπτά και οι πύργοι ανά τον κόσμο που μαγνητίζουν τα δημόσια βλέμματα με την εντυπωσιακή τους εμφάνιση.

Κάποιες φορές δε χρειάζεται να επισκεφτείς μουσεία και εκθέσεις για να συναντήσεις απίστευτα έργα τέχνης. Οι δημόσιοι χώροι αποτελούν το ατελιέ των σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων, οι οποίοι τους εμπνέουν τη δημιουργία παράξενων, μοντέρνων και στριφογυριστών αγαλμάτων που κεντρίζουν τα βλέμματα των περαστικών που σπεύδουν να φωτογραφηθούν δίπλα στα πελώρια εκθέματα. Για φέτος αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά δημόσια αγάλματα που οριοθετούν τη θέση τους σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο.

Ο Γίνκα Σονιμπάρε είναι ένας Βρετανός καλλιτέχνης και αποφάσισε να δώσει μια παιχνιδιάρικη νότα στο Σέντραλ Παρκ, στη Νέα Υόρκη. Ένα πολύχρωμα στριφογυριστό γλυπτό στέκεται περήφανο ανάμεσα στους πελώριους ουρανοξύστες της πόλης. Βαμμένο στο χέρι από τον ίδιο τον καλλιτέχνη σε πορτοκαλί και τιρκουάζ αποχρώσεις, αποτελεί μια ανάμνηση της παιδικής του ηλικίας στις παραλίες της Νιγηρίας.

Ταξιδεύοντας στο Λος Άντζελες, συναντά κάνει μια φωτεινή νίον πινακίδα με τίτλο «Champ», το οποίο αποτελεί το πρώτο δημόσιο έργο μπροστά από το ξενοδοχείο The Standard Hollywood Hotel. Η Ζόι Μπάκμαν απεικόνισε στην πινακίδα το γυναικείο όργανο της μήτρας και στη θέση των ωοθηκών έβαλε γάντια του μποξ. Πρόκειται για ένα έργο που εμπνεύστηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Στην Κρακοβία έχει τοποθετηθεί ένα πύργος που φτάνει τα εφτά μέτρα και βοηθάει το περιβάλλον, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη ζωή των ανθρώπων στις πόλεις. Τα πλαϊνά του πύργου ανοίγουν και έτσι ξεκινά ο καθαρισμός του αέρα. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ του Ντάν Ροόσεγκάρντε.

Το Τορόντο υποδέχτηκε το χειμώνα με το διαγωνισμό σχεδίου Ice Breakers. Νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Θένα Τακ από το Βανκούβερ με το έργο «Winter FanFare». Τοποθέτησε άνισα και ακανόνιστα έντονα πορτοκαλί κομμάτια σε διαφορετικά σημεία, δημιουργώντας μια γωνιά για τα παιδιά που θέλουν να σκαρφαλώσουν και να παίξουν.

Άλλη μια νικητήρια συμμετοχή ήταν αυτή της Τάνιας Γκοερζεν και το σχέδιο της «Through the Eyes of the Bear». Μια κόκκινη αρκούδα που έχει κατασκευαστεί από ανανεώσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά προσκαλεί τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη σχέση τους με τη φύση και το περιβάλλον.

Ο κορεάτης ζωγράφος Λι Ουφάν είναι ο δημιουργός της υπαίθριας κατασκευής με τίτλο «Relatum-Stage». Τοποθέτησε δύο καθρέφτες υπό γωνία και δυο μεγάλες πέτρες δε διαφορετικά μεγέθη, δημιουργώντας ένα φυσικό και ταυτόχρονα industrial έργο. Πρόκειται για μια νέα προσθήκη στη σειρά «Relatum» του καλλιτέχνη.

Το «Jacob’s Ladder» είναι ένα ψηλό γλυπτό, η όψη του οποίου μοιάζει σαν το έχει τσαλακώσει ο αέρας. Είναι δημιουργία του Τζέρι Τζούντα και βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία. Το έργο φτιάχτηκε με αφορμή το συλλέκτη έργων, Άλαν Γκιμπς, ο οποίος εμπλουτίζει τη συλλογή του για τουλάχιστον 26 χρόνια.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024