Οι γάτες κάνουν… περιπολίες στην Φολέγανδρο. Τόσες πολλές είχα να αντικρύσω από εκείνο το ταξίδι μου στην Κωνσταντινούπολη και τα γραφικά προάστιά της (οι κάτοικοι της Πόλης λατρεύουν τις γατούλες.

Τόσο πολύ ώστε έχουν τοποθετήσει ειδικές κατασκευές με μαξιλάρια, κουβέρτες και προστατευτικά καλύμματα μπροστά από τα παράθυρά τους. Τα συμπαθή τετράποδα «ξαπλάρουν» και απολαμβάνουν τον ύπνο τους).

 

 

Η… Φολεγάνδρειος αυτή γάτα, σταμάτησε εντυπωσιασμένη μπροστά στην boutique “UTAMA”. Το κομψό αυτό κατάστημα άνοιξε στο μακρινό, μαγευτικό νησί μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα.

Οι επισκέπτες του little island (το καλοκαίρι φθάνουν στις θάλασσές του, μερικά από τα πολυτελέστερα yachts του πλανήτη) μπορούν να «ανακαλύψουν» στην “UTAMA”, εκπληκτικές τσάντες από φίδι, καλάθια, τα πλέον trendy για βόλτες κάτω από τον ήλιο, «ψαγμένα» γυαλιά και άλλα αξεσουάρ και βέβαια την unique, εντυπωσιακή κολλεξιόν του fashion brand Kimale. Το Kimale που δημιούργησε η Γαλλίδα designer Ιρέν Μακφρεντός (δούλευε σε επιτελική θέση στον οίκο Balenciaga) έχουν κατακτήσει τον κόσμο με τα African fabrics. Πολλά από τα ρούχα (τα σχεδιάζει σε συνεργασία με την pattern-maker Αλίκη Ντεμή) είναι limited editions.

Ρούχα τα οποία μπορούν να φορεθούν από την πόλη μέχρι τα bohemian seaside resorts. Αρκετά από τα outfits είναι εμπνευσμένα από την Γαλλίδα ντίβα Δαλιδά αλλά και τους μύθους των ελληνικών νησιών. Η νύμφη Καλυψώ αποτελεί επίσης πηγή έμπνευσης. Οι «σειρήνες» συναντούν κάπου το Parisian chic…