Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εν αναμονή των αποφάσεων για τα περίπτερα οι επαγγελματίες του κλάδου

Εν αναμονή των αποφάσεων για τα περίπτερα οι επαγγελματίες του κλάδου

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών και Περιπτερούχων Αθηνών, θα πρέπει να απομακρυνθούν μόνο όσα ήταν εγκαταλελειμμένα.

Την πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων για την απομάκρυνση των περιπτέρων που είναι παρατημένα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών και Περιπτερούχων Αθηνών, Θοδωρής Μάλλιος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συμφωνεί με την κατάργηση όσων είχαν εγκαταλειφθεί.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτέρων που γνωρίζαμε ότι θα απομακρυνθούν ήταν εγκαταλελειμμένα και παρατημένα. Εμείς ως προς αυτό δεν φέρουμε καμία αντίρρηση, ίσα-ίσα συμφωνούμε, για έναν απλό λόγο: διότι για να τα εγκαταλείψει κάποιος σημαίνει ότι το περίπτερο δεν ήταν αποδοτικό» τόνισε ο κ. Μάλλιος.

Ωστόσο, όπως προσθέτει ο κ. Μάλλιος, «διατηρούμε επιφυλάξεις μέχρι να δούμε την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, τα πρακτικά, ώστε να διαπιστώσουμε, εάν καταργήθηκαν μόνο εγκαταλελειμμένα περίπτερα».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιπτεριούχων, σημείωσε ότι «οι περιπτεράδες κατοχυρώνονται μέχρι τη λήξη του συμβολαίου τους, δηλαδή δεν μπορεί να τον βγάλει κανείς έξω από το περίπτερο αν δεν λήξει το συμβόλαιό του είτε κρατάει για λίγους μήνες είτε κρατάει για χρόνια».

Το «πλάνο Καμίνη»

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, παρουσίασε την Μ. Τρίτη το πρόγραμμά του για την κατάργηση 323 θέσεων περιπτέρων.

Κριτήριο για το «λουκέτο» θα είναι οι κανόνες βιώσιμης κινητικότητας, το εύρος των πεζοδρομίων, η ασφάλεια που απορρέει από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και η εμπορικότητα των δρόμων.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024