Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ζυγώνει η νύχτα στο Προεδρικό Μέγαρο

Όταν ζυγώνει η νύχτα στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχεται επισκέψεις ακόμη και τις βραδινές ώρες

Του αρέσει η νύχτα του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου . Βρίσκει χρόνο και ηρεμία για να εργαστεί, να συγγράψει, να συνομιλήσει με φίλους και γνωστούς, να ευχηθεί με άνεση σε ονομαστικές εορτές, να δεχθεί επισκέψεις.

Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», ίσως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζουν, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτιμά τη νύχτα από την ημέρα (όπου καραδοκούν οι κάμερες και τα αδιάκριτα βλέμματα των ρεπόρτερ) για να συναντήσει πολιτικά στελέχη, χωρίς ποτέ να ανακοινώνει τις συναντήσεις αυτές. Εδώ, θα πείτε, ανακοινώνονται από την Προεδρία της Δημοκρατίας ακόμα και οι αντιφωνήσεις που κάνει ο κ. Παυλόπουλος όταν τον ανακηρύσσουν επίτιμο δημότη και δεν θέλει να ανακοινώνει τις νυχτερινές συναντήσεις του;

«Οι νύχτες του είναι πιο όμορφες από τις μέρες μας» λέει με αρκετή δόση χιούμορ ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τις νύχτες άλλωστε γίνονται τα σημαντικότερα ραντεβού, ακόμα – κατά τον συνεργάτη του Προέδρου της Δημοκρατίας – και μη ανακοινώσιμες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Μια ανάσα δρόμος είναι από το Μαξίμου στο Προεδρικό» εξήγησε και συχνά ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας την ώρα που λόγω νύχτας οι κάμερες και οι τηλεοπτικοί προβολείς που καραδοκούν στην οδό Ηρώδου Αττικού σβήνουν.

Ο πλέον συχνός νυχτερινός επισκέπτης του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπεύθυνος για θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς Δημήτρης (για τους φίλους «Μίμης») Παπαγγελόπουλος. Ακολουθούν (σε συχνότητα επισκέψεων) ο Νίκος Κοτζιάς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η Βασιλική Θάνου, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Νίκος Παππάς και βεβαίως ο Πέτρος Μολυβιάτης.

Πάντως αυτή την εβδομάδα τα ραντεβού του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι πολλά. Μια συνάντηση μαθαίνω έχει με τη ΓΣΕΕ και τίποτε άλλο. Αμέσως μετά αναχωρεί (εκτός απροόπτου) για την πατρίδα του Πελεκανάδα Μεσσηνίας, όπου θα περάσει τις εορτές του Πάσχα. Το Μεγάλο Σάββατο θα βρεθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, μαζί με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, για να συνομιλήσει με τους πατριώτες του (και να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους). Αυτή η άμεση επαφή με τον κόσμο τού αρέσει πολύ του κ. Παυλόπουλου, με βεβαιώνουν οι συνεργάτες του. Ο Πρόεδρος όμως δεν πρόκειται εφέτος να επισκεφθεί στρατιωτικές μονάδες. Εως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν έχει αποφασίσει αν θα πάει ή όχι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024