Τον Νίκο Κοτζιά στο γραφείο της στην Βουλή υποδέχεται σήμερα στη 1 το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών με τους πολιτικούς αρχηγούς. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θα συνοδεύεται από τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Παναγιώτη Ιωακειμίδη και από τον πρέσβη ε.τ. Δημήτρη Καραϊτίδη, σε μια συνάντηση που χαρακτηρίζεται, πρώτα απ’ όλα, θεσμική –ακόμα και το μέρος επελέγη σκοπίμως, έτσι ώστε να μην αφήνει σκιές για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Η Γεννηματά αναμένεται, εκτός από ενημέρωση για την πορεία του Μακεδονίκου, να ζητήσει επίσης ενημέρωση για την κατάσταση των δύο ελλήνων στρατιωτών που παραμένουν προφυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη, καθώς και για τις κινήσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση για την άμεση απελευθέρωσή τους. Τόσο η Γεννηματά όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησαν σκληρή κριτική μετά την χθεσινή δήλωση του Πάνου Καμμένου («μπορεί να χρειαστούν 15 χρόνια για να γυρίσουν οι δύο στρατιωτικοί»), με την πρώτη να ζητά άμεση τοποθέτηση του πρωθυπουργού και τον δεύτερο να κάνει λόγο για «εξαλλοσύνες και υπερβολές» του υπουργού Άμυνας, «είτε με στολή παραλλαγής, είτε με κοστούμι πολιτικού», οι οποίες «μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά επιλύουν, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα».

Όπως έκανε ο Θεοδωράκης στην δική του συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά, έτσι και η Φώφη Γεννηματά θα επαναλάβει την θέση του νέου φορέα για το Μακεδονικό, όπως αυτή διαμορφώθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο: υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes, με βασικό χαρακτηριστικό τις εγγυήσεις από την πλευρά των Σκοπίων, που περνούν κατά κύριο λόγο από την αναθεώρηση του Συντάγματος της γείτονος χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας