Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι θα ζητήσει η Γεννηματά από Κοτζιά για τα εθνικά θέματα

Τι θα ζητήσει η Γεννηματά από Κοτζιά για τα εθνικά θέματα

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εξωτερικών θα ζητήσει ενημέρωση και για τους έλληνες στρατιωτικούς

Τον Νίκο Κοτζιά στο γραφείο της στην Βουλή υποδέχεται σήμερα στη 1 το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών με τους πολιτικούς αρχηγούς. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θα συνοδεύεται από τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Παναγιώτη Ιωακειμίδη και από τον πρέσβη ε.τ. Δημήτρη Καραϊτίδη, σε μια συνάντηση που χαρακτηρίζεται, πρώτα απ’ όλα, θεσμική –ακόμα και το μέρος επελέγη σκοπίμως, έτσι ώστε να μην αφήνει σκιές για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Η Γεννηματά αναμένεται, εκτός από ενημέρωση για την πορεία του Μακεδονίκου, να ζητήσει επίσης ενημέρωση για την κατάσταση των δύο ελλήνων στρατιωτών που παραμένουν προφυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη, καθώς και για τις κινήσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση για την άμεση απελευθέρωσή τους. Τόσο η Γεννηματά όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησαν σκληρή κριτική μετά την χθεσινή δήλωση του Πάνου Καμμένου («μπορεί να χρειαστούν 15 χρόνια για να γυρίσουν οι δύο στρατιωτικοί»), με την πρώτη να ζητά άμεση τοποθέτηση του πρωθυπουργού και τον δεύτερο να κάνει λόγο για «εξαλλοσύνες και υπερβολές» του υπουργού Άμυνας, «είτε με στολή παραλλαγής, είτε με κοστούμι πολιτικού», οι οποίες «μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά επιλύουν, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα».

Όπως έκανε ο Θεοδωράκης στην δική του συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά, έτσι και η Φώφη Γεννηματά θα επαναλάβει την θέση του νέου φορέα για το Μακεδονικό, όπως αυτή διαμορφώθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο: υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes, με βασικό χαρακτηριστικό τις εγγυήσεις από την πλευρά των Σκοπίων, που περνούν κατά κύριο λόγο από την αναθεώρηση του Συντάγματος της γείτονος χώρας.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024