Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το τελευταίο (;) ταγκό μιας Ferrari

Το τελευταίο (;) ταγκό μιας Ferrari

Τον νέο ιδιοκτήτη της αναζητά η μοναδική στο είδος της Ferrari 212 του σχεδιαστικού οίκου Ghia, η οποία στο παρελθόν ανήκε στον αμφιλεγόμενο πρόεδρο της Αργεντινής, Juan Peron.

Το μοναδικό αντίτυπο της Ferrari 212 που φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του οίκου Ghia και αποτέλεσε ένα από τα προσωπικά αυτοκίνητα του προέδρου της Αργεντινής Juan Peron αλλάζει χέρια.

Η εν λόγω  Ferrari 212 παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι το 1952 όπου και τράβηξε την προσοχή του τότε αργεντινού προέδρου.

Μάλιστα, λέγετε ότι ο Juan Peron ταξίδεψε μέχρι το Μιλάνο ώστε να παραλάβει το νέο του τετράτροχο απόκτημα, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο και τους υψηλούς δασμούς που θα ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει αν το αυτοκίνητο είχε εισαχθεί με τον κλασικό τρόπο στην Αργεντινή.

Όπως και να έχει, το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα από τον Juan Peron ο οποίος εξορίστηκε, παραμένοντας επί της ουσίας αποθηκευμένο έως και το 1973 όταν και αποκτήθηκε από έναν Ιταλό υπήκοο που κατοικούσε στην Αργεντινή και συγκεκριμένα στο Buenos Aires.

Η Ferrari 212 άλλαξε ξανά χέρια το 1987 και τρία χρόνια αργότερα αποκαταστάθηκε πλήρως. Από τότε μέχρι σήμερα το αυτοκίνητο κατέκτησε πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και η δεύτερη θέση στο Concours d’Elegance του Pepple Beach το 2002.

To μοναδικό τετράτροχο, το οποίο εφοδιάζεται με έναν V12 κινητήρα, προσφέρεται έναντι 1.595.000 δολαρίων, τιμή που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υπερβολική δεδομένης της σπανιότητας και του ιστορικού του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024