Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια λύση για την οικονομία: Έντονα φρύδια

Μια λύση για την οικονομία: Έντονα φρύδια

Το να εναλλάσσονται τα χρώματα ανάλογα με τους οικονομικούς δείκτες το ξέραμε. Ομως, τώρα η νέα... μόδα είναι οι διαφορετικές τάσεις στα φρύδια που επηρεάζουν και το... χρηματιστήριο

Τα είχαμε ακούσει για την μόδα, για το μήκος της φούστας που είναι λέει, σε αντίστροφη συνάρτηση με τα οικονομικά μεγέθη. Το 1929, χρονιά του Μεγάλου Κραχ στις ΗΠΑ, ο οικονομολόγος Τζορτζ Τέιλορ είχε υποστηρίξει ότι όταν η οικονομία ανθεί οι γυναίκες έχουν την τάση να φορούν πιο κοντές φούστες, ενώ, όταν βρίσκεται σε ύφεση, το μήκος της φούστας μακραίνει. Το είχαμε ακούσει και για τα χρώματα, ότι εναλλάσσονται στην μόδα ανάλογα με τους οικονομικούς δείκτες. ‘Ομως για τα φρύδια, ομολογώ, είναι η πρώτη φορά.

Ο λόγος περί της ιαπωνικής οικονομίας. Το έγκυρο πρακτορείο Bloomberg αναρωτιέται ποιά θα είναι η μελλοντική πορεία του ιαπωνικού χρηματιστηρίου. Και συμβουλεύεται έγκυρους αναλυτές, κάποιοι εκ των οποίων εκμυστηρεύονται ότι παρακολουθούν τις τάσεις στα φρύδια, προκειμένου να δουν εάν και που θα επενδύσουν, μια και το χρηματιστήριο έχει ξεφύγει από τους στρατηγικούς στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή της χρονιάς. Μα τα φρύδια; Γιατί;

Κάποιοι αναλυτές έχουν παρατηρήσει μια ασυνήθιστη σύνδεση μεταξύ της πυκνότητας των φρυδιών και της πορείας του χρηματιστηρίου του Τόκιο.

Τα πυκνά και έντονα φρύδια έγιναν δημοφιλή στη διάρκεια της οικονομικής άνθησης στη δεκαετία του 1980, ενώ τα πιο λεπτά φρύδια ήταν στην μόδα στη διάρκεια της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στη δεκαετία του 1970 και την περίοδο της ύφεσης στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Άρα τι λέει σήμερα στους επενδυτές η ιαπωνική μόδα για τα φρύδια; Τα πυκνά φρύδια έγιναν δημοφιλή και πάλι στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου από το 2013. Έκτοτε άρχισαν να ανεβαίνουν σταθερά και οι τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο. Όμως εάν κοιτάξουμε τα ινστιτούτα αισθητικής στην Ιαπωνία τον τελευταίο καιρό, θα παρατηρήσουμε μια αλλαγή. Τα πυκνά φρύδια φεύγουν σιγά σιγά από την μόδα. Αραγε μήπως αλλάξει και η πορεία των μετοχών; αναρωτιέται το Bloomberg. Ας απαντήσουν οι ειδικοί.

Οπως ο Σετσούκο Σουζούκι, επκεφαλής makeup artist στην εταιρία καλλυντικών Shiseidο, ειδικός στο να προβλέπει νέες τάσεις παρατηρεί πως τα πυκνά φρύδια θα υποχωρήσουν. Η Κιούκο Αμεμίγια, αναλύτρια της ιαπωνικής χρηματιστηριακής SBI, που παρακολουθεί τις μετοχές εδώ και 30 χρόνια, δηλώνει με παρρησία πως «δεν είναι αστεία υπόθεση η ανάλυση των φρυδιών. Προσοχή», προειδοποιεί. «Μην υποτιμάτε τέτοια πράγματα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024