Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βούτσης: Εκλογές το 2019 - Δέσμευση η Συνταγματική Αναθεώρηση

Βούτσης: Εκλογές το 2019 – Δέσμευση η Συνταγματική Αναθεώρηση

Ο πρόεδρος της Βουλής άφησε ανοικτή την πιθανότητα διενέργειας διπλών εκλογών (ευρωεκλογών και βουλευτικών) τον Μάϊο του 2019, καθώς απέχει μόνο λίγους μήνες από τη συνταγματική ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών μεσα στο 2018 απέκλεισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος, ωστόσο, άφησε ανοικτή την πιθανότητα διενέργειας διπλών εκλογών (ευρωεκλογών και βουλευτικών) τον Μάϊο του 2019, καθώς απέχει μόνο λίγους μήνες από τη συνταγματική ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 και σε ό,τι αφορά την κλιμάκωση της έντασης και της προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι «η τακτική του κ. Ερντογάν οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις» και υπογράμμισε την ανάγκη η ελληνική πλευρά να δείξει τη μέγιστη αποφασιστικότητα για ειρήνη στην περιοχή και με τη γειτονική χώρα και να μην παρασυρθεί σε επιταγές προεκλογικού ή τακτικίστικου χαρακτήρα.

Ο κ. Βούτσης τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης στα εθνικά θέματα, λέγοντας πως σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλες οι δυνάμεις, χωρίς μικροκομματική αντιμετώπιση και παρατήρησε πως αυτή η συμπεριφορά δεν υπάρχει στο βαθμό που θα έπρεπε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, τόνισε πως θα πρέπει να πάμε σε συμφωνία, η οποία θα ανοίξει ορίζοντες για τη χώρα και τα Βαλκάνια, χωρίς δυνατότητα πισωγυρίσματος και με διεθνείς εγγυήσεις.

Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είπε ότι είναι δέσμευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, η διαδικασία να ξεκινήσει από τη σημερινή Βουλή. Μάλιστα ο κ. Βούτσης τόνισε πως η εν λόγω διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει και πριν τον προσεχή Οκτώβριο.

Επισήμανε, δε, ότι η έναρξη της διαδικασίας Συνταγματικής Αναθεώρησης δεν έχει σχέση με τη διαμόρφωση άλλων συσχετισμών στη σημερινή Βουλή και παρατήρησε πως η υπαναχώρηση, αν υπάρχει, της Ν.Δ. και κύκλων στελεχών, παραγόντων του Κινήματος Αλλαγής ή μια θετική στάση από την πλευρά άλλων κομμάτων θα φανούν με την έναρξη της σχετικής διαδικασίας.

Σε άλλη ερώτηση αν το Κίνημα Αλλαγής είναι στρατηγικός σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως δεν μπορεί να προσδιορίσει τις στρατηγικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως  «στρατηγικός σύμμαχος είναι η ανάγκη να δημιουργηθούν οι προοδευτικοί πόλοι στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Και κάθε πολιτική δύναμη κρίνεται από το πώς και πόσο είναι διατεθειμένη να συμβάλει στην δημιουργία ενός τέτοιου προοδευτικού πόλου».

Παράλληλα, τόνισε πως ο διμέτωπος από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, μπορεί να οδηγήσει σε ανοχή ή και στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024