Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ελλάδα διαθέτει πάνω από 10.000 σπήλαια

Η Ελλάδα διαθέτει πάνω από 10.000 σπήλαια

Εκπληκτικές εικόνες και περιγραφές από τους δύτες που κάνουν... υποβρύχιες βόλτες σε μοναδικά τοπία ή από όσους αναζητούν την περιπέτεια

Οι ρόλοι είναι χωρισμένοι, η αγάπη τους για τις υποβρύχιες βόλτες κοινή, όπως και ο σκοπός της κάθε βουτιάς τους. Πέντε φίλοι (τέσσερις Ελληνες και ένας Ιταλός) ρίχνουν φως στα σκοτάδια του υποθαλάσσιου πλούτου της Ελλάδας, μοιράζονται με την επιστημονική κοινότητα όσα καταγράφουν στις διαδρομές τους στον βυθό και αποκαλύπτουν στο κοινό τη μαγεία της σπηλαιοκατάδυσης, μιας σχετικά άγνωστης δραστηριότητας στη χώρα μας. Και όλα αυτά επιστρατεύοντας την τέχνη!

Η καταδυτική ομάδα top2bottom έφτιαξε ταινία-ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για το εντυπωσιακό υποθαλάσσιο σπήλαιο της Αμφιτρίτης στην Αντίπαρο και είναι έτοιμη να κάνει το ίδιο σε άλλα μέρη ανά την Ελλάδα (κυρίως στην Πελοπόννησο) στο πλαίσιο του πρότζεκτ «4 σπήλαια, 4 εποχές». Το βίντεο για την Αμφιτρίτη και οι λεπτομέρειες της νέας δράσης αναμένεται να παρουσιαστούν σε εκδήλωση στον Φλοίσβο, στις 11 Απριλίου.

Περισσότερα από 10.000 σπήλαια (υποθαλάσσια και χερσαία) υπάρχουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την καταδυτική ομάδα top2bottom, ωστόσο η ελληνική σπηλαιοκαταδυτική κοινότητα είναι μικρή και κλειστή: «Υπάρχουν χώρες στις οποίες οι κοινότητες αξιοποιούν και διαχειρίζονται οργανωμένα τα σπήλαια, όπως η Ιταλία και η Γαλλία. Είναι ενδιαφέρον επίσης ότι το Βέλγιο, η Πολωνία και η Γερμανία εκμεταλλεύονται παλιά ορυχεία που δεν λειτουργούν πλέον και έχουν πλημμυρίσει».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024