Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντικειμενικές αξίες: Πώς θα επηρεαστούν οι γονικές παροχές

Αντικειμενικές αξίες: Πώς θα επηρεαστούν οι γονικές παροχές

Ντόμινο επιβαρύνσεων για τα νοικοκυριά από τις σχεδιαζόμενες αλλαγές

Πάνω από 20 φόροι και τέλη που επιβαρύνουν τα ακίνητα και 10 επιδόματα που συνδέονται με την οικογενειακή περιουσία θα επηρεαστούν αρνητικά από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αποφασίσει ότι το μόνο πράγμα που θα αλλάξει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, είναι οι τιμές ζώνης και τίποτα άλλο. Δηλαδή δεν θα μεταβληθεί κανείς άλλος συντελεστής (π.χ. συντελεστής εμπορικότητας, συντελεστής αξιοποίησης οικοπέδου, ορόφου, παλαιότητας κ.λπ.) που καθορίζει την τελική αντικειμενική αξία του ακινήτων, ούτε φυσικά τα κλιμάκια και οι συντελεστές βάσει των οποίων υπολογίζονται οι γονικές παροχές, οι κληρονομιές, τα αφορολόγητα πρώτης κατοικίας, αλλά και περιουσιακά κριτήρια που αφορούν κυρίως φτωχούς πολίτες οι οποίοι λαμβάνουν μια σειρά επιδομάτων απαραίτητων για την επιβίωσή τους.

Οι γονικές παροχές

Αν ένας γονιός θελήσει να κάνει γονική παροχή στο παιδί του μια πρώτη κατοικία και αυτό είναι άγαμο, το αφορολόγητο όριο είναι 200.000 ευρώ και από εκεί και πέρα θα εφαρμοστεί κατά περίπτωση η κλίμακα κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών. Αν πάλι το ακίνητο δεν αφορά πρώτη κατοικία, τότε απευθείας θα εφαρμοστεί η εν λόγω κλίμακα που ξεκινάει με μηδενικό συντελεστή για αξία ακινήτου αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.

Στην περίπτωση όμως που αυξηθούν οι τιμές ζώνης των ακινήτων στο 60% των περιοχών της χώρας και η αύξηση αυτή ανέλθει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έως και 40% ή 60%, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι για ένα μέσο ακίνητο 100 τετραγωνικών δεν θα υπάρχει αφορολόγητο κατά τη μεταβίβαση με οποιαδήποτε μορφή.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024