Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νοιάζεται ο Τσίπρας για την Χρυσή Αυγή;

Νοιάζεται ο Τσίπρας για την Χρυσή Αυγή;

O κ. Τσακαλώτος καταλαβαίνει πως η σκανδαλολογία και η εκρηκτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της χώρας του χαλάνε το σκηνικό και διαμορφώνουν αβεβαιότητες και πεδία πολιτικής ρευστότητας

«Αν είναι μία συζήτηση του είδους  “οι κακοί που θα τους βάλουμε φυλακή”, αυτή είναι μια ατζέντα που οδηγεί κατ’ ευθείαν στην Χρυσή Αυγή».
Η διαπίστωση ανήκει στον Ευκλ. Τσακαλώτο και αφορά την σκανδαλολογία.
 Προφανώς και είναι μία συζήτηση «αυτού του είδους». Αλλωστε το λέει και το ξαναλέει ο Αλέξης Τσίπρας: «δεν είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό».
 Φαίνεται πως ο υπουργός Οικονομικών είναι πολύ πιο διορατικός από τον Πρωθυπουργό. Ή τουλάχιστον παρατηρητικός.
Δεν είναι βέβαιο ότι η μοναδική ανησυχία του είναι η Χρυσή Αυγή, όπως δεν είναι καθόλου βέβαιο και ότι κάτι τέτοιο απασχολεί τον κ. Τσίπρα.
Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Τσακαλώτος καταλαβαίνει πως η σκανδαλολογία και η εκρηκτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της χώρας του χαλάνε το σκηνικό και διαμορφώνουν αβεβαιότητες και πεδία πολιτικής ρευστότητας υπονομευτικά για την υποτιθέμενη «επιστροφή στην κανονικότητα».
Η αναφορά του θα μπορούσε να εκληφθεί ως προειδοποίηση, όμως είναι μάλλον παράδοξο να προσδοκά κάποιος κάτι τέτοιο από την ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου.
Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι Τσακαλώτος και Τσίπρας μοιάζουν να επιστρέφουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν. Στον Αύγουστο του 2015. Όταν ο μεν δεν ήθελε να είναι υποψήφιος, πόσο μάλλον υπουργός Οικονομικών και ο δε πίεζε και τον παρακαλούσε.
Τώρα μάλλον πλησιάζει η ώρα του λογαριασμού και εν όψει αυτού δεν πρέπει να ξεχνούμε κάτι που είχε πει ο Ευκλείδης στο συνέδριο του 2016: «Ολοι μαζί συμφωνήσαμε και όλοι μαζί θα εφαρμόσουμε, μαζί τα κάναμε»…Όταν έλθει η ώρα θα καταλάβουν όλοι τι εννοούσε.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024