Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Μήνας ευαισθητοποίησης για τις σεξουαλικές επιθέσεις

ΗΠΑ: Μήνας ευαισθητοποίησης για τις σεξουαλικές επιθέσεις

Η πρωτοβουλία αυτή του Λευκού Οίκου έρχεται πολλούς μήνες μετά την έναρξη του κινήματος #MeToo

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες, επέλεξε να ορίσει τον Απρίλιο του 2018 «εθνικό μήνα πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τις σεξουαλικές επιθέσεις», ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο Λευκός Οίκος.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις «δυστυχώς εξακολουθούν να είναι διαδεδομένες στην κοινωνία μας και οι δράστες πολύ συχνά δεν λογοδοτούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η πρωτοβουλία αυτή του Λευκού Οίκου έρχεται πολλούς μήνες μετά την έναρξη του κινήματος #MeToo, χάρη στο οποίο πολλές γυναίκες τόλμησαν να σπάσουν τη σιωπή τους και να καταγγείλουν τις σεξουαλικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί.

«Αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα διαπράττονται τυφλά: στις προσωπικές σχέσεις, σε δημόσιους χώρους και στον χώρο εργασίας», τονίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Πολύ συχνά ωστόσο τα θύματα των επιθέσεων παραμένουν σιωπηλά. Φοβούνται τα αντίποινα από τους δράστες, δεν εμπιστεύονται το δικαστικό σύστημα ή δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον πόνο που συνδέεται με αυτή την τραυματική εμπειρία», διευκρινίζει.

«Η κυβέρνησή μου είναι δεσμευμένη να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη αναφορικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις και να ενθαρρύνει τα θύματα να καταγγείλουν τους δράστες ώστε να λογοδοτήσουν», σημειώνει η ανακοίνωση επικαλούμενη τον Τραμπ.

Περίπου 20 γυναίκες έχουν κατηγορήσει δημοσίως τον Αμερικανό πρόεδρο για σεξουαλική επίθεση ή παρενόχληση. Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του απαντά ότι ψεύδονται.

Μόλις τον Φεβρουάριο ο Τραμπ απάντησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter στις καταγγελίες μια πρώην εργαζόμενης στον Πύργο Τραμπ, της Ρέιτσελ Κρουκς, η οποία τον κατηγόρησε ότι τη φίλησε χωρίς τη συναίνεσή της. «Ακόμη μια ψευδής κατηγορία», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να καλύψουν περισσότερο «τις γυναίκες που δέχονται χρήματα για να εφευρίσκουν ιστορίες που με αφορούν».

Εξάλλου δύο εργαζόμενοι στον Λευκό Οίκο, ο Ρομπ Πόρτερ και ο Ντέιβιντ Σόρενσεν, κατηγορήθηκαν για ενδοοικογενειακή βία από τις πρώην συζύγους τους και παραιτήθηκαν. Και πάλι, μετά την αποχώρησή τους, ο Τραμπ έκανε λόγο για «ψευδείς κατηγορίες» που «καταστρέφουν ζωές».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024