Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Από τα ειδικά σχολεία θα ξεκινήσουν οι μόνιμοι διορισμοί

Από τα ειδικά σχολεία θα ξεκινήσουν οι μόνιμοι διορισμοί

«Τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουμε τους μόνιμους διορισμούς από τα ειδικά σχολεία της Αττικής» υποστήριξε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη από το Λαύριο.

Στο θέμα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, που αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και καθηγητών τις τελευταίες ημέρες, αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, κατά την ομιλία της στο 12ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Όπως είπε η κ. Τζούφη από το Λαύριο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών τον προσεχή Οκτώβρη, ενώ όπως σημείωσε η τοποθέτηση των καθηγητών θα ξεκινήσει από τα ειδικά σχολεία της χώρας.

«Η οικονομική κρίση είχε μεγαλύτερες επιπτώσεις για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», είπε η κ. Τζούφη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μην παραπέμψει στις καλένδες αλλά να στήσει στα πόδια του το κοινωνικό κράτος και να φτιάξει ένα δίκτυ προστασίας για τους ανθρώπους που επλήγησαν περισσότερο από τις πολιτικές λιτότητας.

«Εμείς δε μιλάμε για ξεχωριστά εκπαιδευτικά πλαίσια αλλά προσπαθούμε να εντάξουμε όλα αυτά τα παιδιά. Επί οκτώ χρόνια δεν υπήρξε καμιά νέα δομή στον πολύπαθο χώρο των ειδικών σχολείων αλλά τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια να ιδρυθούν καινούργιες σχολικές μονάδες ειδικής εκπαίδευσης και αγωγής και να ενισχυθούν τα τμήματα ένταξης.

Την τελευταία τριετία ιδρύθηκαν στην Αττική τέσσερα ειδικά νηπιαγωγεία και έξι ειδικά δημοτικά σχολεία ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ένα καινούργιο ενιαίο επαγγελματικό ειδικό γυμνάσιο και λύκειο στον Ωρωπό. Υπάρχει ειδική στόχευση στον τομέα αυτό από την κυβέρνησή μας και από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουμε τους μόνιμους διορισμούς από τα ειδικά σχολεία της Αττικής», κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024