Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συντηρούν το κλίμα έντασης τα τουρκικά ΜΜΕ

Συντηρούν το κλίμα έντασης τα τουρκικά ΜΜΕ

Όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης χθες επιχειρούσαν να συντηρήσουν το κλίμα έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

«Άσκηση σκάνδαλο από την Ελλάδα», «Μεγάλη προβοκάτσια από την Ελλάδα». Αυτοί ήταν μερικοί από τους τίτλους σε ρεπορτάζ των ηλεκτρονικών εκδόσεων τουρκικών εφημερίδων την Παρασκευή το πρωί.

Μολονότι είχαν περάσει δύο και πλέον εικοσιτετράωρα από την ολοκλήρωση της ελληνικής άσκησης «Πυρπολητής», η οποία πραγματοποιήθηκε στα Δωδεκάνησα, σχεδόν όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης χθες – και μάλιστα ταυτόχρονα – επιχειρούσαν να συντηρήσουν το κλίμα έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό κατηγορούσαν την Ελλάδα για προκλητική συμπεριφορά…

Η συντονισμένη προβολή του ίδιου ρεπορτάζ για την ελληνική άσκηση και με πηχιαίους τίτλους που έκαναν λόγο για σκάνδαλο από την Ελλάδα είναι ενδεικτική των προθέσεων της Άγκυρας. Σημειώνεται ότι τα ρεπορτάζ στην πλειονότητα των τουρκικών εφημερίδων ήταν πανομοιότυπα.

Όπως και προ ημερών δε, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τόνιζαν πως η ονομασία της άσκησης – «Πυρπολητής» προέρχεται από την ελληνική Επανάσταση του 1821. Αυτή τη φορά όμως είχαν διανθίσει τα ρεπορτάζ τους και με επιπλέον ιστορικά στοιχεία παρουσιάζοντας βέβαια τους Έλληνες – κατά την πάγια τακτική τους – ως τους «κακούς». Λένε χαρακτηριστικά ότι «εκείνη την περίοδο οι περισσότεροι πειρατές τους Αιγαίου ήταν Έλληνες».

Επιπλέον, ανέφεραν πως η μεγαλύτερη πυρπόληση πλοίων από τους Έλληνες πραγματοποιήθηκε το 1827 στη ναυμαχία του Ναυαρίνου, όταν κάηκαν 60 πλοία του οθωμανικού ναυτικού.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024