Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίλι Άλεν: Το #MeToo δεν έφερε πραγματική αλλαγή

Λίλι Άλεν: Το #MeToo δεν έφερε πραγματική αλλαγή

Η Αγγλίδα καλλιτέχνης, Λίλι Άλεν αμφισβήτησε τον αντίκτυπο που προκάλεσε το κίνημα #MeToo για την ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Η Αγγλίδα καλλιτέχνης, Λίλι Άλεν αμφισβήτησε τον αντίκτυπο που προκάλεσε το κίνημα #MeToo για την ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Η Αγγλίδα τραγουδίστρια – τραγουδοποιός, ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια σε συνέντευξή της στο Vice ενόψει της κυκλοφορίας του νέου της άλμπουμ «No Shame» το καλοκαίρι, δήλωσε ότι δεν αισθάνεται αισιόδοξη ότι θα έρθει πραγματικά αλλαγή.

Η Λίλι Άλεν ρωτήθηκε πώς η υποστήριξη των διάσημων στο κίνημα #MeToo «επέφερε μια μεγάλη αλλαγή» και απάντησε «Έχει; Ποιος συνελήφθη; Ποιος πήγε στη φυλακή;».

«Αν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν είχε κατηγορηθεί ότι σκότωσε 52 ανθρώπους, θα βρισκόταν στη φυλακή μέχρι τώρα. Δεν βρίσκεται» υπογράμμισε.

«Είτε πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για το τι θεωρούμε αποδεκτό σε ανθρώπινο επίπεδο και πρέπει να αρχίσουμε να το τιμωρούμε ως τέτοιο ή απλά πρέπει να σταματήσουμε».

«Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να μιλάνε για τα #MeToo πράγματα, αυτό που είδα ήταν πολλοί άντρες είπαν «όχι εγώ», «δεν συμπεριφέρομαι έτσι» όταν πολλοί άντρες, τους οποίους γνωρίζω συμπεριφέρονται έτσι.

Κανείς δεν έχει κάνει τίποτα. Ξέρετε τι εννοώ; Δεν έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά τους» τόνισε.

«Απλά δεν φαίνεται να έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη. Κανένας δεν αλλάζει. Όλοι λένε, “αυτό μου συνέβη, αυτό είναι πραγματικά απαίσιο”, [αλλά] τι συμβαίνει ως αποτέλεσμα; Υπάρχει δημόσιος εξευτελισμός: “Αχ, όχι, Θεέ μου, έχεις διαγραφεί από το Twitter”. Αυτό δεν αλλάζει αυτό που συνέβη».

Απαντώντας στην ερώτηση αν αισθάνεται «αισιόδοξη» ότι θα επέλθει πραγματική αλλαγή, η Άλεν τόνισε: «Όχι, δεν είμαι. Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι στην ατζέντα του Τραμπ, ή οποιουδήποτε πρόκειται να αναλάβει την ατζέντα της Τερέζα Μέι. Απλά δεν νομίζω ότι είναι προτεραιότητα».

Τον περασμένο μήνα, η Άλεν μίλησε για τις αδικίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη μάχη της εναντίον των Twitter trolls.

«Πολλές φορές λέω πράγματα που πραγματικά δεν είναι τόσο άσχημα [και] αυτά αποκρύπτονται και παίρνουν μία εντελώς διαφορετική σημασία. Πολλά πράγματα που έχω στο timeline μου είναι φρικτά και απειλητικά. Αυτοί οι άνθρωποι λένε πολλά φρικτά πράγματα για μένα, τα παιδιά μου, ο ρόλος μου ως μητέρα, η δουλειά μου – είναι όλοι εντάξει με αυτό; Είμαστε όλοι άνετοι με αυτό; Ως ανθρώπινα όντα; Είναι αυτό ένα άνετο περιβάλλον για να βρισκόμαστε μέσα;» παρατήρησε.

in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024